Galina mördades i Oslos lyxkvarter – polisen: ”Det är brutalt”

1 av 3 | Foto: PRIVAT
NYHETER

Galina Sandeva, 28, hittades brutalt mördad i sin bil.

Polisen i Norge misstänker nu att hon kan ha dödats av en sexkund i ett av Oslos lyxigare områden.

– Det är ett brutalt mord, säger polisinspektör Grete Lien Metlid till Dagbladet.

Det var torsdags eftermiddag som Galina Sandeva, 28, från Bulgarien hittades mördad i sin bil, parkerad vid kajen nära operahuset i Oslo. Norgepolisen har beskrivit mordet som ”brutalt”, och platsen där hon hittades överblickas av huvudstadens lyxigare balkonger.

En vän till Galina Sandeva hade inte hört ifrån henne sedan på onsdagskvällen. Sist hon sågs vid liv var Stena Lines färjeterminal, rapporterar norska tidningen Dagbladet.

Relationsstatus: komplicerat

Polisen i Oslo har bekräftat att Galina Sandeva livnärde sig på prostitution och var en av många bulgariska kvinnor som kommit till Norge för att tjäna pengar på det sättet. Men polisen vet inte hur länge hon har uppehållit sig i landet.

– Hon är en EES-medborgare och kan i denna mening röra sig fritt utan att registreras någonstans, sa polisinspektör Grete Lien Metlid enligt Dagbladet.

Hon sålde sex under bron Kongens gate vid Akershus fästning, en plats i Oslo känd för prostitution.

Inte mycket är känt om vem Galina Sandeva var. Facebookbilder visar en leende kvinna där hon också uppdaterat med relationsstatus: komplicerat.

Avgjutning av fotavtryck

Nu arbetar polisen efter teorin att bulgariskan mördats av en av sina sexkunder, skriver Dagbladet.

– Det kan också finnas andra motiv eller orsakssamband, säger Metlid. Det är ett brutalt mord.

Polisen har inlett en omfattande undersökning för att ta reda på vem som ligger bakom mordet. Tekniker har gjort en avgjutning av fotavtryck vid platsen där Galina Sandeva hittades. Man har också dykt i hamnen men inte velat avslöja om några fynd gjorts.

Under fredagen tändes ljus och ställdes blommor på kajen där Sandeva hittades. Nu vill polisen komma i kontakt med vittnen för att kunna få en lösning på mordet.