Nära 80 saknas efter färja förlist

1 av 2 | Foto: AFP
NYHETER

Ett fartyg med 122 passagerare förliste utanför Indonesiens kust.

Flera överlevare har hittats vid liv, men fortfarande saknas nära 80 personer.

Det var 122 personer, varav 14 barn, som färdades ombord på den indonesiska färjan som på lördagskvällen, svensk tid, förliste. Fartyget förliste i närheten av Sulawesi, en av de större öarna i landet, när det träffades av över tre meter höga vågor i det stormiga vädret.

Sjöfartsmyndigheter skickade sex räddningsbåtar från Kendari och Makassar efter att de förlorat kontakten med fartyget då dess motor gått sönder.

Under natten hittade fiskare fyra personer vid liv, två män, en kvinna och ett barn, skriver AP. De ska alla ha haft på sig flytvästar och sagt att deras båt sjunkit på grund av oväder.

Hittat döda

På söndagsmorgonen hittades ytterligare 35 överlevare, enligt Julius Barata som är talesperson på transportmyndigheten. Samtliga personer har enligt Julius Barata förts till olika sjukhus i landet för att få vård.

Tre personer ska ha hittats döda efter båtolyckan.

Hundratals personer har dött i indonesiska båtolyckor de senaste åren. Båtarna är ofta överlastade och med dålig säkerhet. Indonesien omfattar mer än 17 000 öar och har en befolkning på 250 miljoner, och båtarna är en populär och relativt billig form av transport.

Varningar om extremt tuffa förhållanden hade utfärdats i området dagarna före olyckan, enligt AFP.