Här är företagen du vill jobba på över jul

Delar ut generösa bonusar

Foto: Ola Axman
NYHETER

Ofta blir det lite knapert med slantarna inför julen med alla klappar och all mat som ska handlas.

Men de som jobbar på Lego, Ikea eller webbutiken Partykungen behöver inte misströsta. De får nämligen två löner i december.

På Ikea har jullönen funnits sedan 2013 och delas ut till anställda som jobbat i varuhusen mer än sex månader. Dock får de som jobbar på Ikea i Sverige vänta till januari på sin bonus.

Sju miljarder i vinst

Danska Lego har över 4 000 anställda i Danmark och enligt danska TV2 beror extralönen på den rekordvinst som företaget gjorde under 2014. Då räknade Lego in över sju miljarder kronor i vinst, en historiskt hög notering.

– Det togs emot riktigt bra och det har varit många som kommit med positiva kommentarer och folk är tacksamma gentemot ägarfamiljen, sa Roar Rude Trangbæk, Legos presschef, tidigare i år.

”Vill vi investera i vår personal”

Men det är inte bara stora miljardföretag som delar ut julklappar till sina anställda. Det något mer okända företaget Partykungen.se, en webbutik som säljer festtillbehör, gladde i förra veckan även de sina anställda med beskedet om en extralön. Något som vd Joel Svensson ser som självklart.

– Likaväl som vi investerar i företaget så vill vi investera i vår personal, säger han till Gefle Dagblad.

ARTIKELN HANDLAR OM