Man påkörd av tåg – skadades svårt

Räddningstjänsten: Personen hade hörlurar på sig

NYHETER

En man i 20-årsåldern blev på söndagskvällen påkörd av ett tåg i Sandhem i Västergötland.

Olyckan inträffade när mannen skulle passera en järnvägskorsning.

– Personen hade hörlurar på sig, säger räddningsledaren Håkan Grunditz.

Olyckan inträffade 19.30 på söndagen. En man i 20-årsåldern blev då påkörd av ett passagerartåg när han passerade en järnvägskorsning nära stationen i Sandhem i Mullsjö.

– Det är en ren olyckshändelse. Personen hade hörlurar på sig. Han var svårt skadad men vid medvetande, säger räddningsledaren Håkan Grunditz.

Tågstopp efter olyckan

Mannen fördes till länsjukhuset Ryhov i Jönköping. Hur sjukvården bedömer skadeläget är oklart. Enligt polisen är det inte livshotande.

– Han skulle med ett tåg och missade att det kom ett annat från motsatt håll. Han ska inte vara livshotande skadad, säger Anneli Johnsson Hammo, vakthavande befäl vid polisen i Jönköping.

Om det finns vägbommar eller ljud- och ljussignaler vid järnvägskorsningen är oklart i nuläget, enligt Johnsson Hammo.

Förundersökning om brott

– Det finns olika uppgifter om det, säger hon och berättar att en förundersökning om brott mot järnvägslagen kan komma att inledas:

– Sannolikt blir det så. Det handlar i så fall om brott mot järnvägslagen genom att passera förbjudet järnvägsområde, säger Johnsson Hammo.

Tåget stod, uppger räddningstjänsten, vid 21-tiden fortfarande kvar vid olycksplatsen. Omkring 20 passagerare fanns ombord.

Tågsträckan Falköping-Nässjö är helt avstängd, enligt Trafikverket. Det leder till förseningar och bussar ersätter tågen.

ARTIKELN HANDLAR OM