Här vigs de i vagnhallen

Stadshuset var låst – höll bröllop på brandstationen

Foto: RÄDDNINGSTJÄNSTEN LUDVIKA
Brandkåren kom till undsättning när brudparet Emma Nilsson och Fredrik Andersson blev utelåsta från Ludvikas stadshus. Bruden och brudgummen lovade varandra evig trohet i räddningstjänstens vagnhall.
NYHETER

Brandkåren räddade brudparets stora dag.

När nycklarna till stadshuset i Ludvika inte passade lånade räddningstjänsten ut sina lokaler till Emma Nilssons och Fredrik Anderssons vigsel.

– En av killarna körde ut en brandbil så vi fick rejält med plats. Sen ordnade de sittplatser åt vittnena, två bänkar, säger vigselförättaren Britt Marinder.

Bröllopsdagen höll på att gå i stöpet för Ludvikaparet Fredrik Andersson och Emma Nilsson. När de skulle vigas i stadshuset på söndagen hade kommunen bytt låssystem. Då kom vigselförättaren Britt Marinder på idén att knacka på hos räddningstjänsten, som ligger i alldeles i närheten.

Körde ut brandbilen

På brandstationen fick brudparet välja mellan att knyta hymens band i en lektionssal, eller i vagnhallen med brandbilarna. Brandmännen körde ut en av bilarna och ordnade sittplatser till brudparets två vittnen och fyra barn.

– Barnen tyckte att det var jätteroligt och spännande med bilarna. De fick varsin hjälm, det minsta barnet fick en brandnalle, säger Britt Marinder.

Det blev en ovanlig, men vacker vigsel.

– Det var två människor som hade bestämt sig för att leva livet ihop, och de såg ut att trivas med det, säger Britt Marinder.

Brandmästaren: Var jättefint

Hon hade med sig en flaska alkoholfritt bubbel och en sabel för att fira de nygifta.

– Jag har en sabel som jag slår av korken med, jag sabrerade ”champagnen”. Det är kommunens lokaler, så då har vi ingen alkohol. Dessutom fick barnen smaka då, säger Britt Marinder.

Brandmästaren Peter Levin fick äran att närvara på söndagens bröllop.

– Det var jättefint, säger han.

Men han tror inte att vagnhallsvigsel blir den nya trenden bland Bergslagens brudpar.

– Nä, det vet jag inte. Nog finns det mer romantisk miljöer att viga sig i, säger Peter Levin till Aftonbladet.

ARTIKELN HANDLAR OM