Minst en död i Las Vegas efter vansinneskörning

1 av 4
NYHETER

Ett 30-tal skadades och en person dog i samband med en vansinnesfärd i Las Vegas.

En kvinna har gripits och polisen misstänker att hon medvetet körde upp på trottoaren och in i folkmassan.

Med sig i bilen hade kvinnan ett treårigt barn, skriver CNN.

Vet du mer? Kontakta oss!

Foto: Karta: Johan Furusjö/Rikard Bodin

Delar av Las Vegas berömda huvudgatan The Strip är avstängd efter att en bilist mejat ner runt 40 personer, skriver KSNV-TV:s reporter Mahsa Saeidi i ett inlägg på Twitter efter att hon tagit del av vittnesuppgifter. Polisen uppger att kraschen ägde rum runt 18.40 lokal tid.

Minst en död

Enligt KTNV har minst en person dött av sina skador.

På det officiella Twitterkontot bekräftar företrädare för staden Las Vegas i amerikanska delstaten Nevada att en person har dödats. Inledningsvis rapporterades även om sju personer vars tillstånd var kritiskt och 26 personer vars skador inte bedöms som livshotande.

En kvinnlig förare misstänks ligga bakom händelsen. Efter att ha försökt köra iväg från platsen greps hon av polis.

– Vi lyckades gripa henne och nu förhörs hon och ska genomgå nykterhetstest, säger Peter Boffelli vid Las Vegas-polisen under den första presskonferensen på plats.

Treåring i bilen

Under en andra presskonferens avfärdade polisen spekulationer om att handlingen skulle vara terrorrelaterad. Däremot tror man inte att det handlar om en olyckshändelse.

– Vi ska gå igenom all övervakningsfilm som finns tillgänglig för att få en detaljerad bild över vad som har inträffat. Men baserat på vad vi vet i nuläget utreder vi det som en medveten handling, säger polischefen Brett Zimmerman.

Samtidigt bekräftade polisen de tidigare uppgifterna att ett barn funnits i bilen. Enligt polisen rör det sig om en treåring som uppges vara oskadd, skriver CNN.

Skönhetstävling hölls

I området för vansinneskörningen ligger bland annat hotellet Planet Hollywood där skönhetstävlingen Miss Universum avslutats under söndagskvällen lokal tid.

Flera vägar i området har spärrats av, bland annat huvudgatan mellan Harmon och Flamingo road.

Nyhetsbyrån AP uppger att elva vuxna människor har förts till ett traumacenter.