Svenske Albin: ”Det låg skadade över hela trottoaren”

1 av 2 | Foto: Privat
Albin Karlsson, 22, Felix Lundin, 23, Jakob Medbo, 23, Ilan Ben-Shabat, 22
NYHETER

Den kvinnliga föraren körde ihjäl minst en person och skadade över 30 under en vansinnesfärd i Las Vegas.

En svensk grupp läkarstudenter befann sig precis i närheten och vittnar om kaotiska scener efteråt.

– Det låg skadade över hela trottoaren, säger Albin Karlsson.

På söndagskvällen i Las Vegas utbröt panik när en bil plöjde rakt in i folkmassan på The Strip, den kända delen av Las Vegas största nöjesgata.

Svenske läkarstudenten Albin Karlsson, 22, från Göteborg och hans klasskamrater gick på en gångbro över huvudgatan när den kvinnliga föraren körde upp på trottoaren och orsakade minst en persons död.

– Vi var cirka 150 meter därifrån och hörde helt plötsligt massa ljud och uppståndelse. Det tog inte många sekunder förrän polisen var där och ännu en liten stund senare var det fullt pådrag. Folk var väldigt oroliga och stämningen var upprörd, säger Albin Karlsson.

”Låg skadade över hela trottoaren”

Polisen har uppgett att minst en person dött och ett 30-tal skadats, varav flera allvarligt, i samband med vansinneskörningen.

Albin Karlsson och hans vänner såg hur ambulanspersonal försökte hjälpa de skadade på plats.

– Det var många som hade drabbats. Det låg skadade över hela trottoaren kan man säga. Någon låg med en filt över sig, flera vårdades på plats, flera lades på bårar. Det känns upprörande att något sådant här inträffar. Det är en väldigt bisarr syn man har framför sig och inget man förväntar sig under en tur till Las Vegas, säger Albin Karlsson.

Norska Sofie Kitterød var även hon på plats vid The Strip när kvinnan körde in i folkmassan.

– Vi hör många som skriker, en bil som kör därifrån och många börjar få pani. Vi går bort för att få veta vad som har hänt och ser många som ligger skadade mitt i vägen och folk som springer för att hjälpa. Det är totalpanik, säger hon i Aftonbladet Morgon.

Utreds som medveten handling

Föraren som misstänks är en kvinna som hade ett treårigt barn med sig i bilen. Kvinnan kunde gripas men försökte först smita från platsen. Polisen misstänker att det inte rör sig om en olyckshändelse utan utreder det som en medveten handling.

För Albin Karlsson, som såg konsekvensen av vansinnesfärden, är det svårt att ta in att någon medvetet kan ha velat orsaka så stor skada.

– Det är så sjukt, säger han.