Misstänkt gängkonflikt bakom HA-skott

1 av 2 | Foto: NIKLAS LUKS/NYHETSWEBBEN.SE
NYHETER

Elva personer är fortsatt anhållna för inblandning i skottlossningen vid Hells Angels lokal i Norrköping. Enligt åklagaren misstänks bakgrunden vara motsättningar mellan kriminella gäng.

Tio män är anhållna misstänkta för medhjälp till försök till mord. En kvinna är anhållen misstänkt för skyddande av brottsling. I dag fortsätter utredningen.

– Vi tittar på omständigheterna för samtliga gripna. Antagligen har inte alla varit inblandade utan det är någon eller några av de anhållna, och det gäller att utkristallisera det. Det kommer bli ett svårt arbete, säger chefsåklagare Torsten Angervåg, som leder förundersökningen, till TT.

Enligt åklagaren har de anhållna varit fåordiga i förhören.

– Ytterst handlar det om motsättningar inom grupperingar i den kriminella nätverksmiljön, Torsten Angervåg.

Tidigt på söndagsmorgonen larmades polis till motorcykelklubben Hells Angels klubblokal med anledning av en misstänkt skottlossning. På platsen fanns en lindrigt skadad man och flera personer greps. En grupp personer inne i lokalen vägrade dock att komma ut och polisen tillkallade nationella insatsstyrkan, som bröt sig in i lokalen. Som mest var 19 personer gripna misstänkta för inblandning i händelsen.

TT