Man svårt skadad – välte med lastbil

1 av 3
NYHETER

En lastbilschaufför är allvarligt skadad efter att ha vält med sin lastbil på E4:an söder om Värnamo.

I samband med olyckan trillade djurtransportens last – ett par tusen höns – ur och det råder stopp i trafiken.

– Det finns ett stort antal hönsburar på vägen och lösa höns som springer där, säger Maria Lavesson, vakthavande befäl vid Jönköpingspolisen.

Vet du mer? Har du bild? Kontakta oss!

Olyckan inträffade vid 05-tiden på tisdagsmorgonen och har orsakat totalstopp i södergående riktning på E4:an utanför Värnamo.

En lastbil har vält och hamnat på sidan vid kanten av vägbanan. På plats arbetade räddningstjänsten med att försöka få loss mannen ur fordonet.

Strax före klockan 06 var mannen losstagen och omhändertagen av ambulanspersonal. Hans skador bedöms som allvarliga, uppger polisen.

Tusental höns på vägen

Fordonet var lastat med höns. I samband med olyckan har lasten trillat ut på vägen.

– Jag har ingen exakt siffra men det ska röra sig om ett större antal hönsburar på vägen och det handlar även om lösa höns som springer där. Det finns inga uppgifter om att någon stackare har kört på hönsen i alla fall, säger Lavesson.

Enligt räddningsledaren Fredrik Svensson rör det sig om ett par tusen lösa höns som räddningstjänsten nu försöker fånga in.

– Man får göra det handgripligen. Det finns inga genvägar, säger han till SR Ekot.

Tidskrävande arbetsinsats

Arbetet har dragit ut på tiden. Bilister uppmanas, om möjligt, att välja en alternativ väg.

– Vi lämnade strax före klockan åtta på morgonen. Det återstår fortfarande att bärga fordonet och att få tag på de höns som fortfarande inte är återhämtade. Det rör sig fortfarande om ett större antal, säger Per Krantz vid räddningstjänsten i Värnamo.

Den skadade chauffören är i 40-årsåldern och hemmahörande i Skåne. Hans anhöriga är underrättade om olyckan.

ARTIKELN HANDLAR OM