Mejade ner 38 personer – hade barn i bilen

NYHETER

Lakeisha Holloway, 24, körde upp på trottoaren på The Strip i Las Vegas.

En person kördes på och avled. Ytterligare 37 skadades.

I baksätet på bilen satt hennes treåriga dotter.

Det var på måndagskvällen i Las Vegas som Lakeisha Holloway plötsligt styrde upp sin Oldsmobile på trottoaren vid sidan om den kända gatan The Strip. Vid minst tre olika tillfällen körde hon av vägen och på fotgängare.

– Bilen körde förbi precis framför mig. När jag tittade åt höger så var det enda jag kunde se att hon körde i väg och att människor studsade mot motorhuven. Hon körde på trottoaren och stannade till vid Paris-korsningen. Där slog folk mot rutorna. Då accelererade hon igen och fortsatte att meja ner folk, säger vittnet Antonio Nassar till tv-kanalen KLAS.

Lakeisha Holloway träffade 38 personer med sin bil. En av dem skadades så svårt att hen avled.

Trippelåtal väntar

Under vansinnesfärden satt hela tiden Holloways treåriga dotter i baksätet. Efteråt körde den misstänkta 24-åringen bort från The Strip och till ett hotell nästan två kilometer bort. Där tog hon kontakt med en säkerhetsvakt, berättade att hon kört på flera människor och att han skulle ringa på polis.

För Lakeisha Holloway väntar nu åtal för mord, för att ha lämnat olycksplatsen och för vanvård eller misskötsel av sitt barn.

Reste sig från hemlöshet

För polisen återstår nu att ta reda på varför Holloway agerade som hon gjorde.

”Hon har inte velat förklara varför hon körde upp på trottoaren men säger att hon minns hur en kropp studsat mot hennes vindruta, vilket fick den att spricka”‚ skriver Las Vegas-polisen i sin rapport.

CNN skriver att småbarnsmamman för tre år sedan hyllades för det sätt hon förändrat sitt liv på.

– Jag var en liten rädd flicka som visste att det fanns mer i livet än kriminalitet, drogberoende, låg inkomst, alkoholism och dålig utbildning. Saker som jag växte upp med, säger hon i en video från 2012 som en hjälporganisation gjort.

Problem med fadern

Med hjälp från organisationen gick hon från att vara hemlös till ett välbetalt jobb inom federala myndigheter. Men sedan hände något. Hon blev hemlös igen och ska den senaste tiden ha levt i sin bil tillsammans med sin dotter.

– Vi tror att hon haft någon slags problem i relationen till barnets far. Vi vet inte vilken den utlösande faktorn varit som orsakat hennes agerande, säger sheriffen Joe Lombardo till CNN.