Trump om Clintons toapaus: ”Jag är äcklad”

NYHETER

Alla var inte tillbaka efter reklampausen.

Hillary Clinton var sen till debatten efter ett toabesök – vilket fick Donald Trump att häva ur sig en verbal spya.

– Jag vet var hon var, det är äckligt, säger han.

Demokraternas presidentkandidater Hillary Clinton, Bernie Sanders och Martin O'Malley möttes i lördags i en debatt i kampen om att bli demokraternas representant. Men mycket fokus låg ändå på den republikanske mångmiljardären Donald Trump.

Och Trump fortsätter att stjäla rampljuset – med en äckelattack mot Hillary Clinton.

”Det är för äckligt”

Clinton kom sent tillbaka till sin plats på debattscenen efter en reklampaus då ett toabesök drog ut på tiden. Något som den kontroversielle entreprenören valde att spy galla över under valmöte i Grand Rapids, Michigan, under måndagskvällen, amerikansk tid.

– Vad hände med henne? Jag tittade på debatten och hon försvann. Vart tog hon vägen? säger Trump enligt AP.

– Jag vet var hon var. Det är äckligt, jag vill inte prata om det.

Och Donald Trump nöjde sig inte med att säga det en gång. När publiken började ropa olika ord för att besöka muggen uttryckte han återigen sin aversion mot toalettbesök.

– Nej, det är för äckligt. Säg det inte, det är äckligt.

”Nedsättande språkbruk”

Under mötet använde sig Trump också av ett slangord för det manliga könet som förklaring till att Hillary Clinton inte blev demokraternas presidentkandidat 2008 när Barack Obama valdes till sin första ämbetsperiod.

– Hon låg bäst till för att vinna men blev ”schlonged”, hon förlorade, säger Trump.

Hillary Clinton har inte kommenterat de senaste i den långa raden av Trump-attacker mot henne. Hennes talesperson skriver så här på Twitter:

”Vi kommer inte svara Trump, men alla som förstår hur förödmjukande hans nedsättande språkbruk är mot kvinnor bör göra det”, skriver Jennifer Palmieri på Twitter och lanserade hashtaggen #imwithher som en protest mot Trumps nedsättande språkbruk.