Flykting vann miljoner på jullotteri: ”Kan knappt tro det”

1 av 5
NYHETER

En arbetslös senegalesisk man som kommit som flykting vann över 3,6 miljoner kronor på jullotteriet El Gordo.

Han räddades av den spanska kustbevakningen för åtta år sedan ombord på en överfylld träbåt.

– Jag kan knappt tro det själv, säger Ngame om vinsten till tidningen La Voz de Almeria.

Den arbetslöse mannen, som bara identifierats med sitt förnamn Ngame, vann 400 000 euro, motsvarande drygt 3,6 miljoner kronor, på det årliga jullotteriet El Gordo i Spaninen.

Ngame som kommer från Senegal räddades av den spanska kustbevakningen för åtta år sedan efter att ha tagit sig som flykting från Marocko till Spanien, rapporterar lokala medier.

”Kan knappt tro det”

Han var en av personerna med en av de 1 600 vinstlotterna under julhelgens stora dragning. Lotten såldes i staden Roquetas de Mar i Almeria-provinsen där 35-årige Ngame bor med sin fru, som flydde till Spanien tillsammans med honom.

– Jag kan knappt tro det själv, säger Ngame om vinsten till tidningen La Voz de Almeria och fortsätter:

– Jag kan säga dig att vissa dagar har vi inte mer än fem euro att dela tillsammans.

Sålde saker på stranden

Deras båt hamnade i sjönöd utanför den spanska ön Teneriffa, som är den del av Kanarieöarna, men räddades av kustbevakningen.

De började att sälja saker på stranden för att få pengar till mat, berättar han för The Guardian.

Efter att de kommit till den spanska fastlandets sydkust har paret jobbat i ett växthus, men Ngame fick nyligen sparken.

Det årliga spanska jullotteriet El Gordo, ”Den fete”, är ett av världens största lotterier med en total vinstpott på omkring 2,2 miljarder euro om året.

Det har blivit en populär tradition att i Spanien samlas med vänner och familj för att spela. En lott kostar omkring 180 kronor.