Fullbelagda fylleceller under juldagsnatten

Foto: Aftonbladet
NYHETER

På juldagen gick hemvändare runt om i landet som vanligt på krogen för att träffa gamla vänner.

Och som vanligt fick många av dem övernatta hos polisen.

– De bara väller in. Det är fullt överallt nu, säger Joakim Hansson, biträdande vakthavande befäl i Västra Götaland.

Det har varit en riktigt blöt kväll i Göteborg med omnejd. Att juldagen blivit en av årets största festkvällar märks tydligt i polisens arrestlokaler.

– De bara väller in. Hittills i länet har vi 65 omhändertagna för fylla, sa Joakim Hansson, biträdande vakthavande befäl vid polisen Västra Götaland, till Aftonbladet vid 04.20-tiden.

Och fylleristerna fortsatte att strömma in.

Får dela på cellerna

– Ställena stänger ju klockan fem nu för tiden. Men vi har fullt överallt, Göteborg Mölndal och Tillnyktringsenheten. Vi får titta oss runt efter en lösning. Man blir ju lite trött.

Även i Gävletrakten började det bli ont om plats framåt småtimmarna.

– Vi har fått dubbelbelägga fyllecellerna och använda anhållningsceller som egentligen inte är till för fyllerister. Vi gör alltid en bedömning utifrån de intagnas säkerhet beroende på berusning och aggressivitet, men det har gått bra, säger Peter Hultqvist, länsvakthavande vid Gävleborgspolisen.

Knäckte näsbenet med spark

I Örebro sparkade en 21-årig en liggande jämnårig man i ansiktet så att näsan knäcktes och den misshandlade fick föras till sjukhus. 21-åringen släpptes efter förhör och är nu misstänkt för misshandel.

– Annars är det lugnt. Det är mycket fylla och det är fullbelagt i cellerna, men vi har haft gott om resurser, säger Lotta Lindblad, vakthavande vid Örebropolisen.

Bland Malmöpolisens ärenden under kvällen finns en incident då en man drog en dörrvakt så hårt i skägget att en tuss lossnade. Mannen greps misstänkt för våld mot tjänsteman, skriver Sydsvenskan.

Fot- och handfängsel

Även i Norrlandslänen blev natten livad.

I Jämtland plockade polisen in 14 personer för fylleri, varav en var så våldsam att våldsam att denne fick både fot- och handfängsel, skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Västernorrland rapporterar 38 omhändertagna fyllerister.

Samtidigt har Stockholmspolisen haft en relativt lugn kväll.

– Det har varit lite krogbråk och fylla. Inget som Stockholmspolisen inte kan hantera, säger vakthavande befäl.