Så här håller poliserna värmen när ingen ser. Tror de...

NYHETER

Här är två Stockholmspoliser på besök i Malmö.

Men det var inte patrullerande som de tog sig fram på tågperrongen.

Kullerbyttorna och skutten över bänkarna sprids nu i rasande fart i sociala medier.

På tågperrongen i Hyllie i Skåne tror de två poliserna att ingen ser. Men deras hopp över bänkar och kullerbyttor fångas på mobilfilm av en resenär som har svårt att hålla sig för skratt. En av poliserna heter Mikaela Kellner:

– Vi är några Stockholmspoliser som är på besök i Malmö. Vi hjälper till vid de tillfälligt uppsatta gränskontrollerna som vi har för att hjälpa flyktingar som kommer in till Sverige.

Händelsen på filmen var inte något tokigt infall. Det finns en logisk förklaring. Mellan tågen från Danmark som poliserna kontrollerade var det 20 minuters väntetid och decembervädret bitande kallt.

– Jag och min kollega Erik var tvungna att hitta på något för att hålla värmen. Så vi improviserade lite och körde polis-parkour. Vi är inte riktigt så coola som de riktiga parkourarna, men vi blev varma och hade lite skoj också, berättar Mikaela Kellner.

Det är inte bara poliserna själva som hade kul åt parkourutövningen. Filmen fick snabbt spridning på sociala medier och har i skrivande stund över 150 000 visningar.

FAKTA

Parkour

 En träningsmetod som går ut på att träna kroppen genom att ta sig förbi olika hinder med bara kroppen som hjälpmedel (Wikipedia).