Minst 29 döda i tornador och julstormar i USA

1 av 6 | Foto: AP
Under lördagen drog ännu en tornado in över Dallas, Texas.
NYHETER

En tornado slog på lördagen ner i Dallas, Texas – och drog in över den amerikanska delstaten.

Minst sju personer har dött, uppger NBC News.

Svåra stormar och tornador har redan krävt 18 liv i södra USA under julveckan.

Flera kraftiga vindar och tornados har dragit in över södra USA under julveckan och orsakat stor förödelse, flera dödsfall och skador på hus och egendom.

Under lördagen drog ännu en tornado in över Dallas, Texas. Först rapporterades att ingen människa skadats men att boende i södra delarna av delstaten varnas för en ”väldigt farlig situation” och uppmanas att söka skydd inomhus. Senare uppgav polis att sju personer dödats i Garland efter att stormar och tornador svept in över sydstaten, skriver NBC News.

Minst 29 döda

Antalet som dött i svåra stormvindarna steg på lördagen till minst 25, sedan de sju nya dödsfallen och efter att två personer som tidigare rapporterats saknade efter en tornado i Benton, Mississippi, påträffats avlidna, skriver TT.

Av dessa har sex personer mist livet i Tennessee, varav en sjuårig pojke efter att en tornado slungade iväg bilen som han och hans familj färdades i. I Arkansas och Alabama har myndigheterna rapporterat ett dödsfall vardera.

På söndagen höjde polisen i Texas dödssiffran ytterligare. Elva personer uppges nu ha dött i tornador i delstaten, vilket innebär att 29 nu mist livet i de kraftiga stormarna som under den senaste veckan präglat området.

Extremväder

Regnovädret tycks nu vara över i sydöstra USA, men vädertjänsten varnar för att mer extremväder är att vänta i centrala delar av landet, särskilt i Arkansas och Missouri, rapporterar nyhetsbyrån AFP.

ARTIKELN HANDLAR OM