Ännu en oskyldig skjuten av polis

1 av 4
NYHETER

Proteststormar mot polisbrutalitet har under hösten rasat i Chicago.

Nu har ännu en oskyldig svart person dödats.

Bettie Jones, 55, sköts av misstag – och Chicagopolisen beklagar olyckan.

Bara en månad har gått sedan en polis i Chicago åtalades för mord efter att ha skjutit ihjäl 17-årige Laquan McDonald.

Nu har en ny dödsskjutning inträffat i samma stad.

Tidigt under lördagsmorgonen kallades polis till en bostad i Chicago av Antonio LeGrier, 47.

Han var orolig för sin 19-årige son Quintonio som inte mått bra och uppträtt hotfullt. I ett pressmeddelande har polisen gett sin version av vad som hände.

Var granne

Poliser på plats ska ha ”konfronterats med en våldsam person vilket resulterade i att en polis avfyrat sitt vapen och dödligt sårat två individer. Det 55-åriga kvinnliga offret träffades av misstag och blev tragiskt nog dödad”, skriver polisen enligt tidningen Chicago Sun-Times.

Bettie Jones, 55, var en granne som bodde under Antonio LeGrier, som sonen Quintonio var och hälsade på i samband med julhelgen. Fembarnsmamman hade precis varit värdinna för familjens julfirande men exakt hur hon hamnade i skottelden är oklart.

Antonio LeGrier har förklarat att han vid 04.15-tiden på morgonen hade väckts av att sonen bankat på dörren och försökt ta sig in genom att slå in densamma. Därför hade han ringt polisen.

Han hade även ringt Bettie Jones och sagt att hon inte skulle öppna dörren om sonen knackade på – och hon hade svarat att hon sett tonåringen utanför med ett basebollträ.

Skjuten i nacken

När polis kom dit ska Antonio LeGrier ha hört Bettie Jones skrika: ”Whoa, whoa, whoa!”. Men uppmaningen till lugn hade uppenbarligen inte fungerat för därefter hade skotten brunnit av, uppger pappan för Chicago Sun-Times.

– Jag sa att jag var hans pappa och höll upp mina händer, säger Antonio LeGrier till tidningen.

När han kom ner såg han sin 19-årige son ligga död, liksom sin granne, båda ihjälskjutna av polisen.

Enligt Bettie Jones dotter Latisha ska mamman blivit skjuten när hon öppnade dörren och träffats bland annat i nacken.

Poliserna som varit inblandade i ärendet har satts att sköta administrativa uppgifter i väntan på att dödsskjutningarna utreds.