Man skjuten i Landskrona

1 av 5
NYHETER

En man i 20-årsåldern lämnades i dag vid sjukhuset i Landskrona.

Mannen var svårt skadad och misstänks ha blivit skjuten.

– Han kördes med ambulans till sjukhuset i Lund, säger Stephan Söderholm på polisen i Skåne.

Vet du mer om händelsen? Hör av dig till oss!

Det var vid 19.47 i kväll som polisen larmades om en skottskadad man i Landskrona.

– En personbil hade kommit till sjukhuset i Landskrona och lämnat av den här skadade mannen, säger Stephan Söderholm på polisen i Skåne.

Allvarligt skadad

Mannen uppges vara i 20-årsåldern och svårt skottskadad. Han kördes med ambulans från sjukhuset i Landskrona till universitetsjukhuset i Lund.

– Vi har nu spärrat av platsen där han lämnades och en misstänkt brottsplats i centrala Landskrona, säger Stephan Söderholm.

Bilen är också beslagtagen och ska undersökas.

– Att det här händer, alltså att en skadad släpps av utanför sjukhuset är inte alldeles ovanligt. Det har hänt tidigare efter uppgörelser mellan kriminella.

Försök till mord

Polisen kunde prata med den skadade mannen innan han sövdes ner på sjukhus, uppger polisen för Helsingborgs Dagblad. Mannen gav då sin version av vad som hade inträffat.

– Det började med någon form av bråk. Vi har uppgifter som kan leda oss vidare. Vem det kan vara, säger Stephan Söderholm till tidningen.

Natten mot måndag slog polisens insatsstyrka till mot en lägenhet i centrala Landskrona. Tillslaget ledde dock inte till något gripande, skriver Helsingborgs Dagblad.

Ingen person är i nuläget gripen misstänkt för inblandning i skottlossningen. Personen som körde bilen misstänks inte för något brott, enligt Skånepolisen.

Polisen ska nu försöka bilda sig en uppfattning om vad det är som har hänt.

– Vi har tekniker på väg till den misstänkta brottsplatsen i centrala Landskrona.

Ärendet rubriceras i nuläget som försök till mord alternativt försök till dråp, säger Stephan Söderholm.