Kramade för att ge tur – här ger de tillbaka

Foto: AP
Elizabeth Laird, 83, har kramat över en halv miljon soldater de senaste tolv åren. Nu ligge rhon på sjukhus – och de kramas tillbaka.
NYHETER

Elizabeth Lairds, 83, uppdrag var att krama så många soldater som möjligt – för att ge dem tur innan de åkte ut i krig.

Men på grund av sjukdom hamnade hon på sjukhus. Då kramades soldaterna tillbaka.

Över en halv miljon soldater har Elizabeth Laird, 83, kramat de senaste tolv åren. Sedan kriget i Irak bröt ut 2003.

Hennes uppdrag var att krama så många som möjligt, både innan och efter de varit i krig, för att ge dem tur. Och kom de inte tillbaka så kramade hon både släktingar och vänner till den förlorade soldaten, skriver Daily Mail.

– Elizabeth vet att gud har gett henne det här uppdraget, att dela ut leenden, kramar och kärlek till alla trupper, enligt hennes son Richard Dewees.

Kramar för tur

Men för ungefär en månad sedan blev Elizabeth Laird inlagd på sjukhus då hennes bröstcancer spritt sig till hennes ben och lungor. Då fick hon tillbaka för sin godhet.

Hundratusentals soldater som hon kramat i staden Fort Hood, Texas, köade till hennes sjukhussäng – för att ge henne en värmande kram.

En av den som kommit till sjukhuset Metroplex var den pensionerade sergeanten Edmond Clark. När han kom in i hennes rum lutade han sig ned över henne och sa ”får jag krama och pussa dig?”.

– Gör det, svarade hon, rapporterar WFAA.

Då höll han ut armarna och kramade hennes bräckliga kropp.

– Jag älskar dig så mycket. Jag var bara tvungen att komma och se dig, sade han med tårar i ögonen.

Han har åkt ut i krig tre gånger – och blivit kramad varje gång för att få tur.

Stor insamling

Elizabeth Laird har haft bröstcancer i elva år. För en månad sedan blev hennes tillstånd sämre och hon fick intensivvård. Hon vägrar mediciner och traditionell behandling utan vill i stället att folk ska be för att hon ska bli bättre.

– Jag har haft bröstcancer sedan 2005. Den har spritt sig till mina ben och lungor, sa hon till WFAA.

För sju år sedan förlorade hon sin man och dotter, men hon träffar ofta sin son Richard Dewees som startat en fond för att uppmuntra soldater att träffa hans mamma, och samla in pengar. Hittills har mer än en halv miljon svenska kronor samlats in.

Den 24 december, på julafton, dog Elizabeth Laird på grund av sin sjukdom.