Bråk på asylboende i Älvdalen

NYHETER

Två bråk ska ha inträffat på ett asylboende i Älvdalen under måndagskvällen.

Sammanlagt har sju personer gripits, misstänkta för bland annat misshandel och olaga hot.

Vid 18.30 på tisdagskvällen inkom ett larm till polisen om att det var bråkigt och oroligt på asylboendet Trängslet i Älvdalen. Flera polispatruller skickades då till platsen varpå en person omhändertogs för ordningsstörning.

Enligt polisen ska situationen då tillfälligt ha lugnats ned men vid 22.18 inkom ytterligare ett samtal om att det rådde slagsmål på boendet.

Sju personer gripna

De nya bråken ska ha lett till att sju personer greps, samtliga misstänkta för brott.

En man misstänks för misshandel och ytterligare en man misstänks för misshandel alternativt försök till grov misshandel samt hot mot tjänsteman. Ytterligare fem män greps misstänkta för grovt olaga hot.

I dagsläget finns det inga uppgifter kring varför bråken uppstod.

Enligt vakthavande befäl Roland Nerpin ska det ha förekommit tillhygge i samband med händelserna.

– Det finns uppgifter om att delar av en flaska ska ha använts i samband med händelsen, men det är oklart om någon blivit skadad på grund av det.

Polis stannar över natten

Enligt polisen har ambulans varit på platsen men ingen ska ha behövt föras till sjukhus från asylboendet, förutom en av de gripna som på grund av en skadad hand behövde uppsöka lasarettet för undersökning.

Vid 01-tiden på natten till tisdag bedömdes läget som lugnt. Polispatrull kommer att stanna kvar på boendet under natten.