Lundells hästprat – en omgång navelskåderi

Aftonbladets profiler tycker till om vinterpratarna

Foto: MAGNUS SANDBERG
Sanna Lundell.
NYHETER

När Sanna Lundell ungefär tio minuter in i sitt Vinter i dag sa, att ”hästar förkroppsligar allt gott” tänkte jag, att nu - för en gångs skull - får vi en Sommar- och Vinterpratare som tänker dra en story.

Sanna är ett kändisvillebråd (hennes pappa heter Ulf i förnamn, pappan till några av hennes barn heter Mikael Persbrandt). Hon berättade med trevlig röst och felfritt språk, att hon hade haft drömmen om  s t a l l e t  i fem år. Min förväntan på en originell berättelse ökade, när hon sa, att hon med sina hästar ville ha kommunikation, inte deras prestation. Sympatiskt och spännande.

Flosklerna flödade

Men sen blev det inget. Eller rättare sagt, det blev som att följa en Agony Aunt, en hjärtespaltsredaktör, i hennes rådgivning till ”Vilsen 37-åring” och ”Tvivlande flicka”. Eller, för att ta till en annan liknelse, det blev som högläsning ur en självupptagen tonårsflickas dagbok skriven i ett sommarställes vindskupa.

Flosklerna flödade. ”Konflikter är till för att lösas.” Efter några minuters djupsinnigheter om självrannsakan sa Lundell: ”Jag är en bortskämd latmask.”

”Berättade inget om stallets vardag”

Hästarna i stallet på Rikstens Säteri var glömda. Jo, hon spelade George Harrisons ”Dark horse”. Men hon berättade inget om stallets vardag, om dofter och ljud. Inget om hästarnas personligheter, ingenting om deras eviga bekymmer med hovar och gas i magen, inte en mening om hur man tvinnar svansen eller portionerar ut pellets. Ingenting om komiska felgrepp, inget om härliga hästpromenader.

Erkände att hon är vidskeplig

Nej, här var ännu en omgång navelskådande.

Lundell är - surprise, surprise - för det goda och mot det onda. Hon sa, att hon tycker om Dalai Lama men att hon tycker illa om Donald Trump.

Temat var, att hon året som gått ”mått så bra”. Det hade något med den kinesiska zodiaken att göra. Hon erkände att hon är vidskeplig och skrockfull.

Det lovar gott för Lundells nästa Sommar. Kanske kommer då stallet och hästarna med - och hon spelar Cacka Israelssons ”Gamle Svarten”.

FAKTA

Sanna Lundell

Ålder: 37 år


Bor: Stockholm

Yrke: Journalist, driver ridstall.

Tidigare medverkan i Sommar/Vinter: Pratade i Sommar 2015

Skrytkvot:

Skvallervärde:

Känslostyrka:

Humornivå: noll

Åh fan-faktor:

Första meningen: ”Gott nytt år, jag heter Sanna Lundell.”

Sista meningen: ”Låt oss göra världen till ett lite bättre ställe. Inte bara för oss själva utan för alla som så uppenbart lider där ute.”

3 typiska låtval: ”In a little while” (Bono), ”Human touch” (Bruce Springsteen), ”Logiskt” (rapparen Petter och Annika Norlin).

ARTIKELN HANDLAR OM