Polisens nya teori: ”Han blev påkörd”

Ung man dog under annandagen – misstänkt mord

1 av 2
NYHETER

29-åring hittades död utanför sitt hem natten mot annandagen

Mannen arbetade åt polisen och det är en av utredarnas spår i utredningen av det misstänkta mordet.

Nu kommer en ny teori om dödsorsaken – rättsläkaren kan inte utesluta att mannen blivit påkörd.

– Hans skador kan komma från en påkörning av ett fordon, säger Jimmy Modin på polisen.

Foto: MIKAEL NILSSON

Det var på annandagen en svårt skadad man hittades på Persgatan i Helsingborg. Mannen, 29 år gammal, var allvarligt skadad och fördes till sjukhus där han senare avled av sina skador.

Nu misstänker polisen att någon kan ha kört på mannen – och sedan smitit.

– Det går inte att utesluta att det varit så. Nu vill vi få in uppgifter som gör att vi antingen kan utesluta teorin eller jobba vidare med den, säger Jimmy Modin, presstalesman på polisen region Syd.

Rättsläkare: kan ha blivit påkörd

Rättsläkare kom i dag, på tisdagen, med sitt utlåtande efter den inledande rättsmedicinska undersökningen. ”Det går inte utesluta att mannen blivit påkörd av ett fordon”, skriver de i utlåtandet.

– Därför är vi i intresse att komma i kontakt med personer som gjort iakttagelser eller kan veta något, säger Jimmy Modin.

Söker vittnen

Polisen uppmanar alla som sett bilar framföras på olämpliga sätt, om man sett fordon som brukar busköra i området eller om man i efterhand sett fordon med skador som kan ha kommit från en olycka att höra av sig till dem. De är mycket angelägna om att veta allt som inträffade i området under kvällen, natten och tidig morgon.

– Det är oklart hur länge han låg där innan han hittades. Det hoppas vi få svar på från rättsläkare snart också, säger han.

Brottsrubriceringen är fortfarande mord.

Aftonbladet har tidigare berättat att ett av polisens spår i utredningen är mannens arbete. Enligt uppgift till Aftonbladet var han anställd av polisen som vakt på häktet och den kopplingen ska vara intressant i mordutredningen.

– Det är inte otroligt att det har den kopplingen. Man utreder just nu om det har förekommit några hot, sa en källa med insyn i utredningen, till Aftonbladet.

Enligt uppgiftslämnaren ska dödsorsaken ha varit trubbigt våld.

ARTIKELN HANDLAR OM