Brunstige Brutus blev pappa - trots sterilisering

1 av 3 | Foto: REUTERS
Slut på det roliga. Efter att Brutus visat sig vara pappan till tre nyfödda lejonungar bar det av till veterinären igen.
NYHETER

Den sydafrikanska lejonhanen Brutus steriliserades för tre år sedan, men det hindrade honom inte från att strax innan jul bli pappa till tre små "mirakel" enligt Reuters.

Men några fler ungar blir det inte för Brutus, som genast fick en ny tid hos veterinären.

På lejonparken Drakenstein nära Kapstaden i Sydafrika, där Brutus bor tillsammans med sin partner Nala fick personalen sig minst sagt en chock när Nala strax innan jul födde tre små ungar.

Detta då Brutus sedan tre år tillbaka är steriliserad.

Togs på sängen

– Vi togs helt på sängen av ungarna. Detta då vi är ett naturreservat som inte driver avel och Brutus genomgick en vasektomi (en manlig steriliseringsoperation, reds. anm.) innan han blev könsmogen som vi trodde var lyckad, då det inte blivit några ungar de sista tre åren, säger Drakenstein-ägaren Paul Hart, till Reuters.

I sydafrikanska medier har lejonungarna skojfriskt kallars både för "Christmas Miracle" och "White Christmas" då de är så kallade vita lejon, vilket är en sällsynt genetisk mutation.

"Hoppas få det rätt den här gången"

Enligt Reuters mår både modern och ungarna bra, men för Brutus väntar en mindre trevlig dejt. Den här gången med veterinären, som ska utföra en andra steriliseringsoperation.

- Vi hoppas på att få det rätt den här gången, säger Hart till reuters.

Lejonparken Drakenstein är en privat fristad för lejon som har levt under dåliga förhållanden i fångenskap och som inte kan släppas ut i naturen.