”Rikkräksjuke” Ethan, 18, åkte dit på pizzan

1 av 6
I juni 2013 körde Ethan Couch rattfull i Forth Worth, Texas.
NYHETER

Ethan Couch, 18, greps i Mexiko efter cirka en månad på flykt.

Nu avslöjas att den ”rikkräksjuke” dräparen åkte fast – på grund av en pizzabeställning.

Samtidigt stoppas hans utlämning till USA tills vidare.

Ethan Couch, 18, blev ökänd vid rättegången där han stod åtalad för att berusad ha kört ihjäl fyra människor i Forth Worth i juni 2013.

Och det var försvaret som väckte uppmärksamhet, ilska och löje.

Enligt hans ombud kunde han inte hållas ansvarig för sina handlingar på grund av att han led av ”affluenza”, på svenska jämförbart med ”rikkräksjuk”. Vilket i korthet betyder att han pågrund av sin välbärgade bakgrund uppfostrats till att bli oansvarig.

Eftersom han var 16 år vid tillfället för rattfyllan dömdes han till slut till tio års villkorligt straff, bland annat med restriktionen att han inte fick dricka alkohol. Då riskerar han tio års fängelse, skriver AP.

Så hittades de

Efter att en video av honom på en fest där sprit förtärdes spridits flydde han tillsammans med sin mor till Mexiko och efterlystes. Där greps de i måndags.

Nu avslöjas att polisen till slut hittade mor och son tack vare en pizzabeställning, skriver AP. Myndigheterna ska ha fått upp spåret genom telefonsamtalet till restaurangen och kunde sedan omhänderta rymlingarna.

Under onsdagen sköts också utvisningen av rymlingen upp efter att en mexikansk domare beviljat 18-åringens överklagande, skriver nyhetsbyrån. Ethan hävdar att det skulle bryta mot hans rättigheter att deportera honom och frågan ska ny prövas av mexikanska myndigheter. Amerikansk polis befarar nu att det kan dra ut på tiden att få hem Couch till USA.

Hans mamma Tonya deporterades under natten, svensk tid, till USA, enligt AP.

”Han gör vårt rättssystem till åtlöje”

Han tros ha planerat flykten till Mexiko tillsammans med sina mamma Tonya Couch och de ska även ha haft en avskedsfest innan de tog sig in i grannlandet på vad som har rapporterats vara olaglig väg.

– Couch fortsätter att göra vårt rättsystem till åtlöje, säger advokaten Bill Berenson, som är ombud till Sergio Molina som ådrog sig svåra hjärnskador i samband med den dödskrasch Ethan Couch orsakade, skriver AP.