Flera terrormisstänkta gripna vid tillslag

Foto: REUTERS
NYHETER

Ytterligare en person har gripits misstänkt för att ha kopplingar till terrordåden i Paris, skriver AP.

Samtidigt har ytterligare sex personer gripits för terrorplaner på nyårsafton.

Gripandet ska ha gjorts i samband med att polisen gjorde räder i Belgien.

Belgisk polis har gripit ytterligare en person misstänkt för att ha kopplingar till terrordåden i Paris. Han är den tionde personen som gripits misstänkt för attackerna som skakade världen den 13 november och som tog 130 människoliv.

Anklagas för terroristmord

På förmiddagen kom beskedet om att belgisk polis gripit en ung man misstänkt för kopplingar till terrordåden i Paris. Mannen kunde gripas under razziorna som den belgiska polisen gjorde i Bryssel på onsdagen. Enligt åklagare anklagas han för terroristmord och medverkan i en terroristorganisations verksamhet.

Mannen greps i den belgiska förorten Molenbeek, en ort som flera av de andra gärningsmännen också haft en koppling till.

Belgiska åklagare sade i ett uttalande på torsdagen att ”ungefär tio mobiltelefoner” beslagtogs under räderna och att man numera håller på att granska dessa.

Gripna för nyårsattack

Senare uppger den federala åklagaren i Belgien att det under dagen har gripits ytterligare sex personer i samband med utredningen av en misstänkt attack på nyårsafton, rapporterar Reuters.

Tidigare i veckan, i måndags, greps två personer misstänkta för att ha planerat en nyårsattack på torget Grand Place i Bryssel. Personerna kunde gripas i samband med husrannsakan mot flera platser i landet. Under tillslaget hittades bland annat militärkläder, IS-propaganda och datorer som togs i beslag för att undersökas.