Trumps talesperson: ”Jag ska klä mig i foster”

1 av 2 | Foto: CNN
Katrina Pierson i sitt bespottade patronhalsband
NYHETER

Trumps talesperson Katrina Pierson skapade en mediestorm efter att ha burit ett halsband med pistolkulor under en CNN-intervju.

Hennes svar:

– Kanske ska jag klä mig i ett foster nästa gång.

Donald Trump är troligen en av de mer omstridda presidentkandidaterna någonsin. Nu har hans talesperson tillfälligt tagit över provokations-facklan.

I tisdags intervjuades Katrina Pierson i CNN  – med ett smycke gjort av pistolkulor runt halsen. När hon efteråt frågades varför förklarade hon halsbandet med att det var hennes sätt att visa stöd för småföretagare.

”Skapa medvetenhet om aborterade”

På nolltid var Twitterstormen ett faktum. En av kritikerna, Shannon Watts som grundat en stödgrupp för vapenkontroll, skrev sarkastiskt:

– Säkerligen bar Katrina Pierson ammunitions-halsbandet på CNN för att ge uppmärksamhet åt de 90 amerikaner som skjuts till döds dagligen.

Det fick Trumps talesperson att slå bakut.

– Kanske ska jag klä mig i ett foster nästa gång och skapa medvetenhet om de 50 miljoner aborterade personerna som aldrig kommer att få vara på Twitter.

”Godkänner bara tampong-örhängen”

Och smyckesbråket slutar inte där. Lite senare svarade Katrina Pierson sina kritiker med att, återigen på Twitter, beskriva debatten som kvinnodiskriminerande:

– Liberalerna som flippar ur på grund av mina accessoarer är sexistiska. De godkänner bara kvinnor i byxdräkter och kavajer. Åh, och tampong-örhängen.7342