Räddade man från att begå självmord – med en kram

”Ville att han skulle få fira jul med sin familj”

Foto: FOX
NYHETER

Christian Campoverde var och julhandlade med sin familj när han hörde en man skrika att han skulle ta livet av sig. Christian, polis till vardags, ryckte in och lyckades rädda mannen – genom att erbjuda honom en kram, rapporterar Fox.

Det var i New York som Christian, tillsammans med sin familj, var och julhandlade den 20 december förra året. I rulltrappan såg han en man som sprang förbi och sa att han skulle ta livet av sig, varpå mannen begav sig upp på tredje våningen i gallerian de befann sig i.

”Måste vara mänsklig”

Christian, som jobbar som polis, hade veckan innan gått en krishanteringskurs där han fått lära sig att prata med självmordsbenägna personer och skapa ett band mellan sig och personen.

– De lärde oss att förstå personen som har för avsikt att skada sig själv. Man måste vara mänsklig, det gäller att inte bara vara polis i det läget. De här personerna behöver hjälp.

”Kramade mig i fem minuter”

Christian sprang efter mannen och presenterade sig för att försökta etablera ett band med mannen som stod på kanten, redo att hoppa.

– Han började gråta och jag såg att han behövde hjälp så jag frågade om han ville ha en kram. Han sa ja, sedan kramades vi i fem minuter, det var väldigt känslosamt. Sedan fick vi honom att åka ned för att få hjälp. Allt jag kunde tänka på var att jag ville att han skulle få fira jul med sin familj, det hade varit så tragiskt om det inte blivit så.

ARTIKELN HANDLAR OM