Räddade stammisen från att drunkna

”Ropade hans namn – då såg jag honom i vattnet”

Foto: Privat/Facebook
NYHETER

Jimmy Mouratidis från Kalmar fick göra mer än att bara jobba i sin restaurang under lördagskvällen. Han fick nämligen rycka in och rädda livet på en gäst – som trillat ned i vattnet, rapporterar SVT.

Jimmy jobbar på en restaurang i hamnen i Kalmar. Under lördagskvällen fick han besök av en stamgäst som kom för att kolla på fotboll. När mannen skulle hem tog han en taxi för att få med sig sina kassar han hade med sig från mataffären. Jimmy kollade efter mannen, som bor på på en båt på andra sidan hamnen, när han klev ur taxin. Men så plötsligt var han borta.

”Ropar hans namn”

Jimmy sprang ned till bilen och körde runt hamnen och fram till mannens båt men utan att se skymten av honom.

– Jag ropade hans namn och då hörde jag honom. Han hade trillat ned i vattnet. Jag höll i mig i en regel på båten och han höll fast sig i mig. Jag hade, som tur var, tagit med mig telefonen så jag ringde 112 men fick inget svar så jag ringde jobbet och bad dem ringa brandkåren. Jag bad dem skynda sig, säger Jimmy till Aftonbladet.

”Pratade med honom hela tiden”

Efter att ha stått i samma ställning ett tag började Jimmy bli trött så han lät mannen hålla i hans ben istället. Jimmy slängde även i ett rep till mannen och efter 20 minuter kom så till slut brandkåren.

– Han låg i vattnet rätt länge men han var vid medvetande hela tiden. Jag pratade med honom hela tiden och sa att ”det kommer någon snart” så att han inte skulle slockna.

Mår bra trots allt

Mannen fördes till sjukhus och av vad Jimmy förstått så mår mannen bättre idag men han har inte pratat med honom.

– Det känns så skönt att han överlevde. Man tänker om litegrann. Han brukar vara hos oss några gånger i veckan och kolla fotboll, han är trevlig. Jag tänkte ringa till sjukhuset idag och försöka prata med honom.

ARTIKELN HANDLAR OM