Parkeringshus på Arlanda utrymdes

Skyddsvakter hittade misstänkt paket i papperskorg

1 av 8
NYHETER

Ett parkeringshus som ligger i anslutning till terminal 2 och 3 på Arlanda flygplats fick utrymmas tidigt i morse.
Orsaken var att skyddsvakter hittat ett misstänkt paket i en papperskorg.

Efter en kontroll visade sig föremålet vara ofarligt.

Flera flighter blev kraftigt försenade.

Vet du mer? Har du bilder? Kontakta Aftonbladet!

Det var parkeringshuset P22, som ligger i direkt anslutning till terminalerna 2 och 3, som utrymdes vid 04:15 i morse. Detta skedde efter att skyddsvakter hittat ett föremål som beskrevs som misstänkt.

Objektet hittades i en papperskorg.

– Man har hittat ett mystiskt paket och därför upprättade vi avspärrningar kring parkeringshuset, sa Nicklas Mattsson, vakthavande befäl på polisen i Stockholm.

Terminal avstängd

Enligt polisen påverkades inte någon terminal av avspärrningarna. Men flera resenärer som Aftonbladet var i kontakt med uppgav att terminal 2 var stängd.

– Ingen får komma in. Vi står vid bagageavlämningen på terminal 3 och väntar. Det är väl 250-300 personer här, sa Peter Bergman, som var inbokad på ett flyg till Paris, till Aftonbladet vid 06:45.

– Ingen får någon information.

Enligt Åsa Öhman på flygplatsbolaget Swedavias pressjour kan terminalen ha stängts tillfälligt.

– Jag har varit i kontakt med personal på Arlanda, och det är mycket möjligt att polisen valt att stoppa människor från att komma in i terminalen, säger hon.

Bombgruppen kallades in

Polisens bombgrupp kallades till platsen för att undersöka föremålet. Klockan 08 hade en bombhund nosat på föremålet utan att reagera. Parkeringshuset var fortfarande avstängt. En halvtimme senare konstaterades att föremålet var ofarligt, och alla avspärrningar hävdes.

Fyra plan som skulle ha lyft från terminal 2 före klockan 07 blev kraftigt försenade. De lyfte först vid 09-tiden.

– Jag utgår från att det har med detta att göra, för det finns inga andra orsaker till förseningar. Men det var polisen som leder arbetet. Vi följde deras direktiv, säger Åsa Öhman på Swedavia.