Misshandlade kvinna inför hennes dotter

Man dömd till fängelse för att ha sparkat och stampat på kvinnans huvud

NYHETER

Det var efter en fest på nyårsdagen 2015 som en man från Varbergs kommun åkte hem till en kvinna i och misshandlade henne brutalt inför hennes dotter. Nu döms mannen till fängelse för grov misshandel uppger Göteborgs Posten.

Mannen ska ha hotat att slå ihjäl kvinnan, samt även slagit henne med knytnävsslag och sparkat och stampat på kvinnans huvud och och på kroppen. Misshandeln ska ha skett framför kvinnans dotter.

För full för att minnas händelsen

Kvinnan fick livshotande skador av misshandeln, bland annat hjärnlödningar som uppstått genom det kraftiga våld som utövats mot hennes huvud. Kvinnan fick även ett antal benbrott, blåmärken och svullnader. Den dömda mannen har varken kunnat erkänna eller förneka gärningen på grund av att han varit berusad enligt tidningen.

Visat en särskild hänsynslöshet

Han döms till två års fängelse för grov misshandel och ska betala skadestånd till kvinnan och dottern på cirka 170 000 kronor.

Tingsrätten ska ha bedömt misshandeln som grov då det handlat om ett oprovocerat överfall samt att mannen visat särskild hänsynslöshet och råhet. Utöver misshandeln döms han även för vårdslöshet i trafik och obehörigt avvikande från trafikolycksplats.

ARTIKELN HANDLAR OM