Här är enögda katten Kuli som älskar att surfa

1 av 2
NYHETER

Många är de kattdjur som börjar fräsa och klösa så fort de närmar sig vatten. Men tvärtom är det för den enögda hawaianska katten Kuli, vars främsta fritidsnöje är surfing.

Den enögda katten Kuli från Hawaii är minsann inte som andra i sitt släkte. Han älskar nämligen vatten, och det bästa han vet är att befinna sig på en surfingbräda.

Vande sig vid vatten

Kuli, vars namn betyder att vara blind, omhändertogs av Alexandra Gomez och Krista Littleton för ett år sedan. Kuli vägde då bara ett halvt kilo och var mycket undernärd. Men varken det eller hans begränsade syn kunde avhålla honom från att rida fram på vågorna med sina ägare.

Katterna är ju som tidigare känt normalt inga stora fans av vatten, men Alexandra Gomez och Krista Littleton tror att Kuli vant sig sedan han efter en ögonoperation vid fyra månaders ålder, tvingades till regelbundna bad.

Började träna på en longboard

Första gången Kuli fick hänga med ut på en surfingbräda var han bara sex månader gammal berättar ägarna, som i början tog med Kuli ut på turer med sina longboards. Därefter bytte de till en boogie board då den var enklare för Kuli att låsa fast klorna på.

– Första gången han var i vattnet lät vi honom bara flyta på brädan själv nära strandkanten. Sen började jag paddla runt med honom men innan vi visste ordet av så var vi igång med att leta efter vågor, berättar Gomez för ABC News.

Bär flytväst

Men säkerheten går alltid först betonar ägarna så innan Kuli lärde sig simma ordentligt på egen hand fick han bära flytväst.

– Han använder den fortfarande ibland beroende på hur vattenförhållandena är, men vi är mycket noggranna med att inte ta ut honom om det är blåsigt eller om vattnet är för våldsamt, säger Gomes till ABC News.

ARTIKELN HANDLAR OM