Två personer påkörda av polisbil

1 av 6
NYHETER

En man och en kvinna i 50-årsåldern har blivit påkörda av en polisbil på ett övergångsställe i Landskrona.

Mannens liv gick inte att rädda och kvinnan är allvarligt skadad.

– Patrullen var på väg på ett ärende i Helsingborg, säger Calle Persson, pressinformatör vid polisen region syd.

Vet du mer? Kontakta oss!

Händelsen inträffade 18.41 vid ett övergångsställe i Landskrona. Polisbilen körde där på två vuxna fotgängare, en man och en kvinna i 50-årsåldern.

Patrullen var på väg till Helsingborg gällande ett dödsfall i hemmet när de körde på fotgängarna.

Inledningsvis var det oklart skadeläge och de båda fördes till sjukhus dit också polis åkte för att följa upp händelsen.

– Vi avvaktar och väntar på information från sjukhuset. Polisens uppgift nu är att se till att räddningstjänst och ambulans kan arbeta ostört, säger Calle Persson, kort efter händelsen.

Kvinnan allvarligt skadad

Lina Miller, presschef vid Region Skåne, uppger vid 22.30 att den påkörde mannens liv inte gick att rädda. Enligt polisen dog han av sina skador på sjukhus.

Kvinnan vårdas i natt på Skånes universitetsjukhus i Lund med allvarliga skador.

Både mannen och den påkörda kvinnan ska vara i 50-årsåldern.

– Anhöriga är underrättade, säger Lina Miller.

Polisen var på plats med ett ledningsfordon och en enhet från trafikpolisen.

– De har erfarenhet av trafikolyckor och hör också till en annan enhet, för att undvika en eventuell jävsituation. De är inte geografiskt bundna till en plats på samma sätt som vanliga radiobilar är, säger Calle Persson.

Kan tas ur tjänst

Den inblandade polisbilen bärgades under kvällen från platsen för att kunna undersökas av polisens tekniker. Utredare är på väg från Lund för att höra de inblandade.

– De två poliserna ska höras, sedan får deras befäl kolla med dem och se hur de mår. Därefter tas beslut om de eventuellt ska tas ur tjänst. De är fysiskt oskadda, säger Calle Persson.

Calle Persson har inga uppgifter att lämna om hur påkörningen gått till och vill inte gå in på vad poliserna sagt i förhören. Av utredningsskäl vill han inte säga om patrullens uppdrag var en utryckning eller inte.

– De var på väg till ett högprioriterat ärende i Helsingborg, säger han.