Man dog i krock – polis misstänks för brott

1 av 2
NYHETER

Föraren till den polisbil som körde på ett par i Landskrona är misstänkt för brott. En man i 50-årsåldern avled på sjukhus av sina skador och polisen är misstänkt för vållande till annans död.

– Föraren ska vara misstänkt för vållande till annans död, säger Eva-Lotta Hermansson Truedsson, informatör polisen nordvästra Skåne.

Händelsen inträffade 18.41 på onsdagskvällen vid ett övergångsställe i Landskrona. En man och en kvinna var på väg över ett övergångsställe när polisbilen körde på dem. Båda skadades allvarligt och fördes med ambulans till sjukhus. Mannens liv gick inte att rädda och föraren till polisbilen är nu misstänkt för brott.

– När en sådan här olycka händer med ett dödsfall blir det automatiskt en misstanke om vållande till annans död, säger Eva-Lotta Hermansson Truedsson.

Riktas mot föraren

Misstanken riktas mot den polisen som körde bilen. Direkt efter olyckan kallades polis från Lund till platsen. De gjorde det inledande förhöret med poliserna.

– Poliser från vårt eget område ska inte höra dem. Så gör man inte vid den här typen av olyckor. Därför togs det kontakt med Lund, säger Eva-Lotta Hermansson Truedsson.

”Körde i hög hastighet”

Enligt uppgift till Aftonbladet ska polisen ha kommit i hög hastighet på vägen. Eva-Lotta Hermansson Truedsson kan inte säga något om vilken hastighet man färdades i – inte heller om blåljusen var påslagna.

– Det har jag tyvärr ingen uppgift på.

Olyckan inträffade på Hälsingborgsvägen i Landskrona. Polisen var på väg på ett larm i Helsingborg som gällde ett dödsfall i hemmet.

– Det stämmer. Man var på väg till ett ärende i Helsingborg.

ARTIKELN HANDLAR OM