Knivman skjuten till döds utanför polisstation i Paris

1 av 9
NYHETER

En knivbeväpnad man sköts ihjäl när han försökte ta sig in på en polisstation och ha attackerat poliser.

Bland hans tillhörigheter hittades en IS-flagga och ett brev i vilket gruppen tar på sig gärningen, rapporterar nyhetsbyrån Reuters.

Mannen identifierades på torsdagskvällen. 2013 åtalades han för stöld, rapporterar franska medier.

Vet du mer? Är du på plats? Kontakta oss!

Flera internationella medier rapporterar att den knivbeväpnade mannen sköts ihjäl när han försökte ta sig in på en polisstation i norra Paris.

Mannen ska enligt le Parisien ha attackerat poliser och en har fått skador.

Le Figaro skriver att flera vittnen ska ha hört hur mannen skrikit ”Allahu Akbar” (Gud är stor, ungefärlig översättning) och hänvisar till en poliskälla. Uppgifterna har bekräftats av det franska inrikesministeriet, rapporterar Libération.

Gärningsmannen bar vad som såg ut att vara ett bombbälte och hans kropp inspekterades av en bombbrobot. Anordningen visade sig dock vara en attrapp, skriver nyhetsbyrån AFP.

Har identifierats

Det var inledningsvis inte känt vilka motiv mannen hade för sitt agerande men den franska åklagarmyndigheten, som utreder händelsen, uppger att mannen bar ett pappersark på vilket en IS-flagga och ett brev i vilket gruppen tar på sig ansvaret för handlingen var tryckt.

På torsdagskvällen hade polis lyckats identifiera gärningsmannen. Han dömdes 2013 för stöld och identifierades då med fingeravtryck som en tjugoårig hemlös från Casablanca i Marocko. Fingeravtrycket matchar det på den döde mannen utanför polisstationen, rapporterar franska medier.

”Tre till fyra skott”

Ett vittne ska ha hört flera skott avlossas i samband med händelsen, som inträffade cirka 12.40 på torsdagen.

– Jag hörde tre eller fyra skott vid lunchtid. Jag arbetar natt och väcktes. När jag gick till fönstret såg jag att det låg en person på marken och blödde, säger vittnet till Parisien.

Polis med förstärkningsvapen och hundförare är på plats utanför polisstationen.

Räddningstjänsten i Paris uppmanar allmänheten att undvika området kring stationen och trafiken på tunnelbanans fjärde linje stoppas mellan stationerna Réaumur-Sebastopol och Porte de Clignancourt.

Polisen har evakuerat hundratals människor vid det 18:e arrondisemanget, där polisstationen ligger, eftersom man ännu inte kan utesluta ytterligare attacker från andra eventuella gärningsmän, skriver nyhetsbyrån AP.

Hollande påminde om hot

Händelsen inträffar på årsdagen av attacken mot satirtidningen Charlie Hebdos redaktion i Paris. I attentatet dödades tolv människor och ytterligare elva skadades.

President François Hollande talade bara en timme innan torsdagens händelse på en minnesceremoni för poliser som omkommit i tjänst, bland annat en utanför Charlie Hebdos redaktion.

– Det här bevisar att terrorhotet fortfarande är högt, sa Hollande i ett tal under ceremonin.