Polisen: Hjälp oss hitta brutale julaftonsrånaren

NYHETER

Under julafton skedde ytterligare ett rån mot en Nettobutik i Malmö. Tungt beväpnade med AK4, pistol och kniv tvingade fyra personer till sig pengar och försvann sedan i en bil.

Alla fyra fångades av övervakningskameror. Polisen vädjar nu om tips för att få fast männen.

Klockan 12.50 på julafton tog sig fyra personer till lastgaraget på en Nettobutik i centrala Malmö.

En av vännerna är beväpnad med en AK4, en annan har pistol, den tredje kniv och den fjärde en pinne.

Utanför personalentrén har precis en anställd gått ut bara minuter tidigare. Kort därefter går männen in i butiken. De får personalen att öppna ett kassaskåp och tvingar till sig pengar. Rånet tar bara fyra minuter och de flyr sedan från platsen via garaget i sin bil.

Tungt stöldgods – fick släpas

Bilen överges sedan och männen forsvinner. Nu vädjar polisen om hjälp för att få fast rånarna. En bar svarta träningsbyxor med blåa sträck. Tre var maskerade men en av männen hade ansiktet fullt synligt och har fastnat på Nettobutikens övervakningsfilmer.

Den AK4 som en av männen var beväpnad med hade någon form av färg eller gips på sig. Stöldgodset ska ha varit tungt då det fick släpas till bilen.

Senare samma dag som julaftonsrånet hittades bilen med vapnet i. Händelsen rubriceras som grovt rån och rånarna är fortfarande på fri fot.

Vill stoppa rånarna med dna

Det här är lång ifrån det enda rånet mot Nettobutiker. I oktober rånades tre butiker från kedjan i Malmö och ytterligare en i Lund. I början av december skedde ännu ett ett rån mot en Netto-butik i Malmö.

Den danska kedjan har sedan stöldvågen börjat med dna-spray i vissa butiker för att komma till rätta med problemet. Vid dörrarna sprayas en vattendimma med dna-molekyler på hud och kläder som sitter fast i månader. Butiker i Helsingborg och Malmö är några som börjat med sprayen, men om butiken som rånades på julafton hade systemet installerat är oklart.

ARTIKELN HANDLAR OM