En person skadad efter skottlossning

NYHETER

Polisen misstänker att en uppgörelse ligger bakom skottlossningen i Enköping på lördagen.

Två män är anhållna misstänkta för mordförsök, skriver UNT.

– En person är skadad och förd till sjukhus, säger Kenneth Sundin, vakthavande befäl vid polisen i Uppsala.

Polisen fick larmet om skottlossningen i Romberga i Enköping vid 04.43 på lördagsmorgonen.

Kenneth Sundin, vakthavande befäl vid polisen i Uppsala län, svarar kortfattat på frågor om vad det är som har inträffat.

– En person är skadad och förd till sjukhus. Personen ska ha blivit träffad i benet så det rör sig inte om allvarliga skador. Det är allt jag kan säga om händelsen, säger han.

”Fyra smällar”

En man som är bosatt i området väcktes vid 04-tiden av höga smällar.

– Det kom fyra smällar efter varandra. Först trodde jag att det var fyrverkerier men det kom aldrig något ljussken. Sedan kom blåljusen, säger mannen.

Polisen ska ha upprättat stora avspärrningar och söker bland annat av området med hundpatruller.

Enligt Upsala nya tidning, UNT, är den skottskadade mannen i 20-årsåldern. Senare på lördagen uppgav polisen att två män i 20-årsåldern anhållits misstänkta för mordförsök.

– De lämnar motstridiga uppgifter och vill inte svara på så värst många frågor, säger Uppsalapolisens presstalesperson Christer Nordström till UNT.

Polisen misstänker att en uppgörelse ligger bakom händelsen.

Man uppträdde hotfullt

Ett ögonvittne uppgav tidigare för Aftonbladet att polisen tvingades ta ned en man på backen och sätta handfängsel på honom. Då ville polisen inte ge någon vidare information men uppger nu att det rörde sig om en bekant till den skadade som uppträdde hotfullt på plats. Enligt UNT är mannen misstänkt för hot mot tjänsteman.

ARTIKELN HANDLAR OM