Ethan, 8, vill bli sminkör – då infriade mamman drömmen

Sminkades av proffs: ”Berörde mitt hjärta”

NYHETER

Åttaårige Ethan drömmer om att en dag bli sminkör. En dröm hans mamma Season tog honom ett steg närmare när hon tog Ethan till en professionell sminkör som sminkade Ethan.

– Han påminde mig om mig själv, säger sminkören Joey Killmeyer till Huffington Post.

Joey Killmeyer har jobbat som professionell sminkör i ungefär 15 år och har haft flera prestigefyllda uppdrag, däribland att sminka deltagarna i Miss Universum-tävlingarna. När Ethan berättade för sin mamma om sin dröm att bli sminkör var det till Joeys studio som mamma Season tog sin åttaårige son.

”Kände ett band direkt”

Ethan berättade för Joey om sitt drömyrke och om hur han lärt sig att sminka genom Youtube-klipp.

– När Ethan och hans mamma kom in i butiken kände jag ett band direkt. Han påminde mig om mig själv i den åldern. Det berörde mig ända in i hjärtat att jag kunde hjälpa honom och svara på frågor.

”Barn behöver älskas villkorslöst”

Ethans mamma Season tog med sonen till sminkstudion i hopp om att hennes öppenhet med sonens drömmar ska inspirera andra föräldrar att låta deras barn leva ut.

– Barn behöver älskas villkorslöst och uppmuntras att hitta sig själva genom att se sina unika talanger. Genom att stötta barnen genom det kan vi bygga upp deras självförtroende. Vi föräldrar borde vara våra barns största fans. Vi behöver komma bort från stereotypa könsroller. Det här definierar inte hans kön eller sexuella preferenser, han är bara en unge som upptäcker saker, säger Season till Huffington Post.

ARTIKELN HANDLAR OM