Anhållna för explosion i Grimsta släpps

NYHETER

Två män anhölls misstänkta för att ha orsakat explosionen i ett flerfamiljshus i Vällingby.

Nu är männen frisläppta.

– Anledningen till detta är att misstankarna mot dem försvagats avsevärt sedan de greps, till följd av intensivt utredningsarbete, säger kammaråklagare Tobias Kudrén i ett pressmeddelande.

Tio personer skadades i samband med explosionen som övergick till en brand i ett flerfamiljshus i Stockholmsförorten Vällingby natten mot torsdag.

Polisen utreder händelsen som allmänfarlig ödeläggelse och på torsdagsmorgonen var två män gripna. De anhölls skäligen misstänkta, vilket är den lägre misstankesgraden.

Under lördagsmorgonen uppger Åklagarmyndigheten att de två männen har släppts fria.

– Anledningen till detta är att misstankarna mot dem försvagats avsevärt sedan de greps, till följd av intensivt utredningsarbete. Förundersökningen kommer att fortsätta och det finns ett stort antal åtgärder att vidta som kan föra utredningen framåt men exakt vilka dessa åtgärder är kan jag inte gå in på, säger kammaråklagare Tobias Kudrén vid Västerorts åklagarkammare i Stockholm, i ett pressmeddelande.

Fem av de skadade personerna fick uppsöka sjukhus. Personen som hade den allvarligaste skadan var en kvinna som brutit ett ben efter att ha hoppat från ett fönster.

ARTIKELN HANDLAR OM