Azamjon, 23, räddade kvinna från att bli överfallen

Nyårshjälten: ”Jag blev förbannad”

NYHETER

Det var på nyårsafton som Azamjon Shokirov såg en kvinna omringad av en grupp män. Då ryckte han in och räddade kvinnan från att bli överfallen.

– Hon såg inte ut att må bra så jag klev ur bilen och frågade om de här killarna var hennes vänner, säger han till Aftonbladet.

Det var på nyårsafton som Azamjons kompisar ringde och frågade om han ville följa med ut i kalmarnatten för att fira in det nya året. Då Azamjon inte dricker själv valde han att agera chaufför, rapporterade Barometern som först skrev om händelsen.

”Frågade hur hon mådde”

Azamjov skjutsade runt sina kamrater under kvällen och efter att han släppt av dem på natten körde han genom centrala Kalmar när han fick se en grupp män som stod utanför ett nattöppet café. Där satt även en ung kvinna, som omringades av två av männen.

– Jag körde väldigt sakta när jag såg dem. Först tänkte jag att killarna var hennes vänner men hon såg inte ut att må så bra. Så jag stannade bilen, klev ur och frågade henne om hon mådde bra och om killarna här var hennes vänner. Hon sa att de inte var kompisar och att hon mådde dåligt. Så jag frågade om hon behövde skjuts hem och bad henne sätta sig i min bil.

”Blev förbannad”

Efter att kvinnan satt sig i bilen kom en av männen fram och skrek på Azamjov och två av männen försökte ta sig in i baksätet på Azamjovs bil.

– De var jättearga och ville att tjejen skulle följa med dem. Men då blev jag förbannad och skrek åt dem att dra. Sedan skjutsade jag hem henne till hennes mamma. Vi hördes på Facebook dagen efter, jag kollade hur hon mådde och både hon och hennes mamma tackade mig. Men sådant behövs inte, sa jag. Alla måste hjälpa varandra.