Syrier och pakistanier attackerade i Köln

1 av 4 | Foto: Oliver Berg / AP
NYHETER

Ett gäng på omkring 20 personer misstänks ligga bakom en våldsam attack på en grupp pakistanier och syrier i tyska Köln.

Läget är spänt i staden efter massövergreppen på nyår.

En grupp om sex pakistanier och en syrier blev sent i går utsatta för våldsamma attacker i den tyska staden, uppger polis. Två av dem fick föras till sjukhus. Omkring 20 oidentifierade personer misstänks ligga bakom attackerna.

Nyhetsbyrån Reuters skriver, med hänvisning till den tyska tidningen Express, att förövarna tros vara "huliganer" som samordnat attackerna via Facebook.

Köln har skakats av uppgifterna om massövergrepp mot kvinnor under nyårsfirandet. Tyska myndigheter väntas i dag släppa de första detaljerna från utredningen. Över en vecka efter händelserna har antalet anmälningar som kommit in till polisen stigit till 516.

Även om inga formella anklagelser förts fram, har polisen i Köln sagt att de flesta som misstänks för övergreppen är asylsökande och illegala invandrare från länder i Nordafrika. Händelsen har lett till debatt om förbundskansler Angela Merkels liberala flyktingpolitik, men många har också varnat för risken för felaktiga generaliseringar om migranter och andra flyktingar.

Merkel har de senaste dagarna visat sitt stöd för en tuffare linje mot asylsökande som döms för brott i Tyskland.

TT