15-åring död efter knivskärning på skola

1 av 12
NYHETER

En 15-årig pojke har avlidit efter att ha knivskurits av en 14-årig pojke på Göingeskolan i Broby.

Polisen misstänker att en personlig konflikt ligger bakom dådet.

– Vi tror inte att det rör sig om en slumpmässig attack, säger Jimmy Modin, presstalesman på polisen i region Syd.

Vet du mer? Kontakta Aftonbladet

Det var strax före klockan 13 som polis larmades till en skola i Broby i Östra Göinge kommun i Skåne.

Två tonåringar, en 14-åring och en 15-åring, hade råkat i bråk och 14-åringen knivskar den äldre pojken så svårt att han senare avled på sjukhus.

– Exakt vad som ligger bakom vet vi inte, men vi tror inte att det rör sig om en slumpmässig attack, vi tror att det har funnits en konflikt mellan de här två som har legat till grund för bråket, säger Jimmy Modin, presstalesman på polisen i region Syd.

Tog med kniv till skolan

Efter ett inledande förhör har 14-åringen omhändertagits av sociala myndigheter.

– Nu går vi igenom de uppgifter som vi samlat på oss under dagen och sammanställer resultat från de utredningsåtgärder som vi vidtagit. Ärendet är nu rubricerat som mord, säger Jimmy Modin.

På kommunens hemsida skriver man om händelsen och beskriver den som ”en personlig uppgörelse”.

”En allvarlig händelse har inträffat på Göingeskolan i Broby. Ett bråk mellan två pojkar, 14 och 15 år gamla, eskalerade vid lunchtid då den ena pojken skar den andre med en kniv som han tagit med till skolan. Incidenten bedöms vara en personlig uppgörelse mellan de två inblandade pojkarna. Deras föräldrar underrättades omedelbart och var snabbt på plats på skolan”, skriver man.

Vakter på plats

Skolan skriver på sin Facebooksida att all undervisning kommer att ställas in under tisdagen men att eleverna är välkomna på en minnesstund.

”Som en trygghetshöjande åtgärd kommer vakter vara på plats på skolan under morgondagen”, uppger kommunen i sitt pressmeddelande.

Den avlidne pojkens anhöriga är underrättade.