Tidigare kommunchef misstänks ha planerat mord

NYHETER

En före detta högt uppsatt chef på en västsvensk kommun misstänks ha planerat ett mord på en nära anhörig till sin dotter.

Enligt misstankarna skulle en bekant till kvinnan ha utfört dådet.

Kvinnan sitter nu häktad skäligen misstänkt för stämpling till mord.

Kvinnan anhölls den 7 januari och sitter nu häktad fram till på fredag då åklagaren ska avgöra om hon ska begäras omhäktad eller släppas. I nuläget är hon häktad på den lägre misstankegraden, skäligen misstänkt, för stämpling till mord.

Personen som enligt misstankarna skulle mördas var en "nära anhörig till hennes dotter" och kvinnan uppges ha velat att en bekant till henne skulle utföra dådet, oklart hur.

Dömd för miljonförskingring

Den tidigare högt uppsatta kommunchefen medger vissa omständigheter men nekar till brott.

Samma kvinna dömdes i höstas till fängelse i två och ett halvt år för grov trolöshet mot huvudman efter att ha förskingrat över fem miljoner kronor från kommunen där hon jobbade.

”Inget samband”

– Jag kan inte säga mer om fallet av utredningstekniska skäl. Inte mer än att häktningen inte har något som helst samband med den tidigare förskingringen. Vi har många trådar att nysta i och jag vill inte säga för mycket innan utredningen har nått längre, säger kammaråklagare Eva Lotta Swahn till lokala medier.

ARTIKELN HANDLAR OM