Dosan som ska hjälpa snusare att minska sitt beroende

Låser sig själv för att hindra extra prillor

Foto: Produktbild/TT Bild
Dosan som säger sig minska snusarnas beroende.
NYHETER

Max Hultberg och Rasmus Andersson vill minska svenskarnas snusande – genom en smart snusdosa som låser sig själv under bestämda tidsintervaller.

Startupbolaget Pouchgard vill få snusare att snusa mindre genom att använda en smart dosa.

Användandet ska gå till som så att du byter din vanliga snusdosa mot den smarta. Efter att dosan är fylld låser den sig automatiskt i olika tidsintervaller. Hur långa intervallerna ska vara bestämmer du genom att koppla ihop den med din telefon.

– Det är svårt att sluta snusa. Man snusar lätt på rutin och överkonsumerar. Ibland kanske man bara behöver en påminnelse om att det inte var så länge sen du tog din senaste prilla för att låta bli, säger Max Hultberg.

”Finns ett behov”

Bolaget har jobbat på idén i drygt ett halvår och hoppas nu på att få in omkring 250 000 kronor genom crowdfundingplattformen Indiegogo för att kunna ta dosan i produktion.

Enligt Max Hultberg tror man att produkten ska kunna hjälpa snusare att kontrollera sitt behov och samtidigt spara pengar.

– Det är väldigt väldigt svårt att trappa ner på att snusa, för att inte tala om att sluta snusa. Och ungefär 19 procent av Sveriges män gör det, så det finns ett behov, säger han till Breakit.

ARTIKELN HANDLAR OM