Bror häktas i trippelmordet

1 av 4
Det var i mars i år som Uddevalla skakades av trippelmordet.
NYHETER

Efter trippelmordet i Uddevalla förra året dömdes Mark Saliba, 23, till livstids fängelse.

Hans yngre bror friades i tingsrätten, men häktades under tisdagen i sin frånvaro – på sannolika skäl misstänkt för mord.

Kriminalkommissarie Thord Haraldsson säger till P4 Väst att han är internationellt efterlyst.

Tidigt på morgonen den 7 mars förra året hittades två livlösa personer av en joggare bredvid en bil nära Uddevalla sjukhus. Polisen larmades till platsen och kort därefter hittades ytterligare en livlös person.

Senare konstaterades det att Alaa Farraj, 21, Rawand Aziz, 22, och hans 18-åriga flickvän alla hade skjutits ihjäl.

Dagen efter greps Mark Saliba och hans yngre bror. Även en tredje man greps, misstänkt för att med taxi ha levererat en skarpladdad pistol till gärningsmännen.

I höstas dömde tingsrätten Mark Saliba, 23, till livstids fängelse för trippelmordet. Hans yngre bror och den tredje mannen friades dock helt.

Skyllde på sjukdom

Domen överklagades till hovrätten och när förhandlingen i Göteborg avslutades under måndagen var den yngre brodern inte på plats, vilket enligt hans försvarare berodde på sjukdom, rapporterar P4 Väst. Åklagare Per-Erik Rinsell ifrågasatte det och begärde att mannen skulle häktas. Han sa även att det fanns en risk att han befann sig utomlands.

Åklagarens inställning har under hovrättsförhandlingarna varit att båda de misstänkta bröderna bör dömas för mord, och under tisdagen häktades även den yngre brodern, på sannolika skäl misstänkt för mord, vilket tyder på att han kommer att fällas.

Per-Erik Rinsell påpekar dock att den yngre brodern fortfarande inte är dömd.

– Men det här är en viktig signal om att hovrätten kommer gå på vår linje. Hovrätten gör, menar vi, en riktig bedömning, säger han till Bohusläningen.

Prioriterat ärende

Kriminalkommissarie Thord Haraldsson säger till P4 Väst att mannen nu är efterlyst internationellt och att ärendet är prioriterat. I övrigt vill han inte kommentera arbetet med att hitta den yngre brodern.

– Jag kan inte gå in på vad vi gör.

Livstidsdömde Mark Saliba fortsätter att neka och vill bli frikänd.

Dom i målet faller den 29 januari.

Aftonbladet har sökt den yngre broderns advokat.