Mobilfilm viktig pusselbit i mordutredningen

1 av 8
NYHETER

BROBY. En mobilfilm som spreds i sociala medier är nu en viktig pusselbit för polisen i utredningen av mordet på skolan i Broby.

På filmen, som bland annat spreds via Snapchat, ses hur den misstänkte 14-åringen flyr efter en bråk med den nu döde 15-åringen.

– Det är klart att vi kommer titta på filmen angående knivskärningen, säger Pär Cederholm, lokalpolischef Hässleholm.

Vet du mer? Kontakta Aftonbladet

Redan under måndagen bekräftade polisen att den misstänkte 14-åringen haft en konflikt med den mördade 15-åringen. Flera uppgiftslämnare har också uppgivit för Aftonbladet att den misstänkte 14-åringen varit mobbad före mordet.

Allt eskalerade, enligt pojkens pappa, under höstterminen och kuliminerade i ett bråk i ett uppehållsrum på skolan där 14-åringen och 15-åringen var inblandade.

Film spreds bland eleverna

En film från händelsen spreds efteråt bland eleverna, bland annat via Snapchat. I filmen syns hur 14-åringen blir slagen och sparkad och sedan flyr.

Filmen ska, enligt uppgift till Aftonbladet, vara tagen den 23 november. Nu är den en viktig pusselbit i utredningen av mordet på skolan i Broby.

– Det är klart att vi kommer titta på filmen även i fallet med knivärendet. Det är jag övertygad om, även om det inte är jag som ger de direktiven. Vi måste få en bild av vad som har varit mellan de här människorna tidigare, säger Pär Cederholm.

Fick in anmälan

Redan den 27 november fick polisen in en anmälan om misshandel i uppehållsrummet.

– Målsägande i den polisanmälan är den som nu är misstänkt för knivskärningen på skolan, säger Pär Cederholm.