Stor polisinsats i Årstaberg

1 av 7
NYHETER

Polisen larmades i kväll till pendeltågstationen i Årstaberg i södra Stockholm.

En person på pendeltåget uttalade ett bombhot.

– Vi går nu igenom tåget vagn för vagn, säger Albin Näverberg på polisen i Stockholm.

Poliser med förstärkningsvapen uppbackade av piketen larmades i kväll till pendeltågstationen i Årstaberg. En person på ett tåg ska ha uttalat hot.

– En person ska ha sagt hotfulla saker. Vi letar just nu efter honom eller farliga föremål på tåget, sa Albin Näverberg, pressinformatör på polisen i Stockholm, vid 20.45-tiden.

Enligt Thomas Silvander vid SL:s pressjour föregicks insatsen av ett bombhot.

– En person på tåget från Västerhaninge uttalade ett bombhot, vilket ledde till att en person på tåget slog larm, säger han.

Trafiken stoppades

Stationen spärrades av och pendeltågstrafiken mellan Södra station och Älvsjö stoppades. Polisen anlände med stor styrka uppbackade av piketen och började gå igenom tåget vagn för vagn.

– Vi tar det säkra före det osäkra, sa Albin Näverberg.

Enligt Thomas Silvander är insatsen nu avslutad.

– Sedan 21-tiden är trafiken igång igen och trafiken rullar igen, med vissa förseningar. Huruvida man har hittat något eller gripit någon får du fråga polisen om, säger han.

Hittade inget

Enligt Albin Näverberg hittade polispatrullerna inget farligt föremål på tåget. Man hittade heller inte personen som uttalade bombhotet.

– Avspärrningarna är hävda och trafiken rullar igen. Vi hittade ingenting, men vi har upprättat en anmälan om hot om allmänfarlig ödeläggelse, säger han.

Polisen har pratat med den person som slog larm.

– Vi har fått ett signalement på den misstänkte personen, men vi bedriver inget aktivt sökande.

Jobbar ni utifrån teorin att ett bombhot uttalades?

– Ja, vi har ingen anledning att betvivla det. Framför allt tar vi det säkra före det osäkra med tanke på det som hänt i Europa och världen den senaste tiden.

ARTIKELN HANDLAR OM