Nyfödde pingvingen döptes till Bowie – två dagar innan sångarens död

”David skulle varit stolt”

NYHETER

På Cincinnati Zoo i Ohio, USA föddes den 7 januari en liten dvärgpingvin. Den 8 januari döptes pingvinen till Bowie – bara två dagar före den legendariske sångarens bortgång.

Cincinnati Zoo lade upp en bedårande bild på en nyfödd dvärgpingvin förra torsdagen, den 7 januari. I Facebookinlägget bad de sina följare att komma med namnförslag på den lille krabaten, som vägde 46 gram.

Slog Elvis med en hårsmån

Namnförslagen haglade in, bland annat ”Pippin”, ”Rey”, ”Winter” och ”Blue”. Elvis och Bowie var de namn om fick flest röster, men då det redan finns en Elvis bland pingvingerna på djurparken föll valet på Bowie. Namnet tillkännagavs via samma Facebook-sida, den 8 januari, samma dag som den banbrytande artisten fyllde 69 år.

Hyllas bland läsarna

Tragiskt nog gick dvärgpingvinens namne bort bara två dagar efter dopet, något som genererat många hyllningar i kommentarsfältet på Facebook-inlägget.

”Bebis–Bowie, du är inte från Mars, du föll inte heller från himlen. Men se upp för läskiga konster i den här labyrinten vi kallar Livet”, lyder en kommentar.

”David skulle varit stolt”, lyder en annan.