Nu kan världsrekordet slås

1 av 10
NYHETER

NEW YORK. Nu kan världsrekord slås i jackpot i USA.

En ensam vinnare i lottovarianten Powerball kan raka hem en och en halv miljard dollar – alltså närmare 13 miljarder kronor.

Här är vinnarraden: 8, 27, 34, 4, 19 + extranumret 10.

En vinnarlott har sålts i Kalifornien, skriver BNO News.

Redan den gångna helgen slogs det amerikanska vinstrekordet när jackpoten i Powerball kom upp i svindlande summan 900 miljoner dollar.

Men trots att fler än någonsin tidigare spelade var det ingen som fick in rätt rad.

Så under de dagar har jackpoten fortsatt växa och är inför nattens dragning uppe i den rent perversa summan 1.5 miljarder dollar – vilket motsvarar närmare 13 miljarder kronor.

Det är, enligt amerikansk media, världsrekord.

Följaktligen har det som redan var powerball-feber snudd på urartat i rena hysterin.

Alla vill bli dollarmiljardärer...

– Ja, nu är det så mycket pengar att till och med de som redan är rika är intresserade och köper massor av lotter, säger Muspansar Hussain till CNBC.

Startar pooler

Han driver en bensinmack i Fort Lee i New Jersey och säljer Powerball-kuponger som aldrig tidigare.

– Plötsligt har jag väldigt ”fina” kunder som kommeri  Mercedes och satsar flera hundra dollar åt gången, fortsätter han.

– Många företag har också startat pooler och i några av dem ingår uppemot 400 människor. De kan man spela mycket.

I burgna Beverly Hills i Kalifornien rapporterar Los Angeles Times samtidigt att rika  och berömda spenderar tusentals dollar för att få del av rekordvinsten.

Men oddsen är och förblir mikroskopiskt små. Chansen att vinna på en rad är astronomiska en på  292 miljoner.

Det betyder att chansen – eller snarare risken – att dö i en flygolycka är betydligt större. Likaså att bli träffad av blixten mitt vintern.

"Du måste ha advokater, revisorer och rådgivare"

Men förr eller senare är en rad den rätta – särskilt när så många spelas som nu – och då behöver den som vinner hjälp, säger finansrådgivaren Steve Overton till CBS i Florida.

– Du måste ha advokater, du måste ha revisorer och du måste ha rådgivare om du ska överleva en sådan här vinst, menar han.

– Att vinna en sådan förmögenhet kan se ut som en välsignelse men kan lika gärna bli en förbannelse om du inte är beredd på vad det innebär att plötsligt vara en av världens rikaste människor.

Vinnarlott såld i Kalifornien

Klockan 04.59 drogs vinnarraden i amerikansk tv. Vinnarraden lyder 8, 27, 34, 4, 19 + extranumret 10.

En vinnarlott har sålts i Chino Hills, utanför Kalifornien, rapporterar BNO News. Det kan fortfarande bli fler vinnare – flera delstater väntar fortfarande på resultaten.

ARTIKELN HANDLAR OM

USA