Ministern behöll fackets lägenhet – trots köp av hus

1 av 2 | Foto: Marcus Ericsson/TT
Ministern Annika Strandhäll (S)
NYHETER

Ännu en minister avslöjas nu med att ha fått hjälp med sitt boende av facket.

Annika Strandhäll (S) fick en 105 kvadratmeter stor lägenhet på Östermalm – som hon behållit trots att hon köpt en villa i skärgården.

– Planen är att de ska bo i huset. De ska bara hitta ett bra tillfälle för familjen, förklarar pressekreteraren Tora Heckscher.

Ännu en minister har fått hjälp med att fixa lägenhet genom facket, visade det sig på fredagen.

Det handlar om socialförsäkringsminister Annika Strandhäll som fått ett förstahandskontrakt av fackförbundet Vision där hon tidigare var förbundsordförande.

Har dubbla boenden

Lägenheten är enligt DN 105 kvadratmeter stor och ligger fashionabelt på Östermalm.

– Annika bodde i Göteborg med sin man och sin familj när hon fick jobbet på Vision och det var en förutsättning att bo i Stockholm, så Vision ordnade ett boende åt dem, säger Strandhälls pressekreterare Tora Heckscher.

Men bara ett år efter att Annika Strandhäll fått lägenheten av fackförbundet köpte familjen en villa på Värmdö i Stockholms skärgård.

Pressekreteraren förklarar att familjen Annika Strandhäll planerar att flytta dit – trots att familjen haft både villan i skärgården och lägenheten på Östermalm i snart fyra års tid.

– Tanken är att de ska bo i det huset. Det är det som är planen, de måste bara hitta en bra tidpunkt för familjen att göra den växlingen, de har barn i både förskola och skola, säger Tora Heckscher.

– De tillbringar ganska mycket tid där redan nu.

”Felaktigt skriven man”

När familjen har flyttat till villan kommer Annika Strandhäll att säga upp förstahandskontraktet på Östermalm, uppger pressekreteraren.

Samtidigt uppmärksammas nu att en man i 40-årsåldern är folkbokförd i Annika Strandhälls 105 kvadratmeter stora lägenhet på Östermalm.

Enligt pressekreteraren har det blivit fel i folkbokföringen – och under dagen kontaktade socialförsäkringsministern Skatteverket med anledning av incidenten.

– Han är felaktigt skriven där. De har ingen andrahandsuthyrning. Denna person som det är fråga om bor i samma hus på nedre botten, säger Tora Heckscher.