Barnsoldaterna som tvingas kriga för IS

NYHETER

Ingen undkom den ansträngande träningen.

Barnen försökte gråta så tyst som möjligt.

Nu vittnar en tolvåring för CNN om helvetet.

Här är barnsoldaterna som tvingas kriga för terrorsekten Islamiska staten.

– Vi vet inte vad vi ska göra. Om man inte dödar dem kommer de att döda dig, säger Aziz Abdullah Hadur, kommendör för Peshmergastyrkorna som strider mot Islamiska staten, IS.

Terrororganisationen kidnappar barn och gör dem till soldater. Den amerikanska militären berättar för CNN att när IS pressats hårt ute på slagfältet så blir terrorsekten beroende av barn som strider vid deras sida.

Utbildades till självmordsbombare

En tolvårig pojke som varit på träningsanläggningen ”Al-Farouq” i Syrien berättar att han utbildades till självmordsbombare. Han har nu återförenats med sin mamma.

– Vi var ungefär 60 stycken. Det läskigaste var när det kom flyganfall, då leddes vi ner i tunnlar under jord för att gömma oss. De berättade för oss om amerikanerna, de icke troende, som ville döda oss, men att de stridande från IS älskade oss, säger han till CNN.

Pojken vill varken visa sitt ansikte eller säga vad han heter.

Första jobbet – döda föräldrarna

Träningsaläggningen fungerade inte bara som en skola för att lära sig strida utan även som en indoktrineringsanstalt där barnen hjärntvättas.

I militärkläder ses pojkarna stå på rad och skrika ”Allahu Akbar!” framför en IS-soldat. De bär svarta band för huvudet efter terrorsektens svartvita flagga i propagandafilmerna.

Pojken säger i intervjun till CNN att de fick lära sig att IS var deras familj – deras enda familj.

– De berättade för oss att våra föräldrar var icke troende, smutsiga och att vårt första jobb var att åka tillbaka och döda dem.

”Grät så tyst som möjligt”

Den yngsta vid Al-Farouq var fem år. Ingen undkom den ansträngande träningen, säger pojken. När han tänkte på hur orolig hans mamma var för honom beskriver han det som att han försökte ”gråta så tyst som möjligt.”

– När barnen kommer till oss så är de så smala och undernärda. De ser knappt ut som människor. De berättar att de levt i ett helvete, säger Aziz Abdullah Hadur, kommendör för Peshmergastyrkorna.