Svaret på Cruz Trump-attack: ”Åk tillbaka till Kanada”

NYHETER

Presidentkandidaten Ted Cruz gick i natt till försvar mot Trumps slugtaktik genom att kritisera miljardärens ”New York-värderingar”.

Nu svarar tidningen New York Daily News på sin förstasida med texten ”Drop dead, Ted”.

Och frihetsgudinnan som pekar finger.

Tidigare har de hållit sig på god fot med varandra men nu har silkesvantarna åkt av mellan de republikanska presidentkandidaterna Ted Cruz och Donald Trump. Natten mot fredag möttes de båda i en debatt i Charleston i South Carolina och då gick de direkt i clinch.

Cruz gick då till motattack mot Trumps taktik att väcka frågor kring sin motståndares ursprung och möjlighet att bli president. Miljardären har hyllats för hur han fört upp det faktum att Ted Cruz är född i Kanada på agendan som ett möjligt problem för republikanerna – trots att experterna säger att så inte är fallet.

Texassenatorn Ted Cruz kallade det en ”icke-fråga” och gick till attack mot vad han kallade Trumps ”New York-värderingar”.

– Det är inte många sanna konservativa som kommit från Manhattan, sa Cruz.

Trump gick direkt till försvar och sa bland annat att hans motståndares attacker var ”anstötliga”.

Nu backas miljardären Trump upp i kampen mot Cruz ”anti-New York” retorik – av liberala tabloiden New York Daily News.

På sin första sida på fredagen har tidningen en bild av frihetsgudinnan som pekar finger med rubriken ”Drop dead, Ted” och nedrycket:

”Hey, Cruz: You don't like N.Y. values? Go back to Canada!”.

Under fredagen har fler reaktioner kommit på Cruz uttalanden och bland annat New Yorks tidigare borgmästare Rudy Giuliani har gått ut i CNN och krävt att senatorn ber om offentlig ursäkt till staden.

Senare under fredagen svarade Ted Cruz på kraven på en ursäkt:

– Donald Trump, Hillary Clinton, Andrew Cuomo (statens guvernör) och Bill de Blasio (New Yorks borgmästare) har alla krävt en ursäkt och jag ber gärna om ursäkt, säger Ted Cruz enligt CNN.

– Jag ber om ursäkt till alla miljoner New Yorkbor som har svikits av liberala politiker i den här staten.

ARTIKELN HANDLAR OM